Hoş Geldin Sevgili Konuk!    [ Müzikli Gezintiler Dileğimizle ...] 07.12.2023

Türk Pop Müzik Ana Menü 
Anasayfa
Giriş (Site Planı)
Editörün Notu
Kronolojik Gezinti
Sanatçılar
(Biyo & Diskografileri)
Top 10 Müzik
Listeleri
En Son (Sitemize)
Kaydedilen Sanatçılar
En Son Albümler
En Son Çıkan Klipler
Kolektif, Karma veya
Derleme Albümler 
Müzik Yarışmaları  
Eurovision Türkiye
Müzik Etkinlikleri
Basından Müzik Haberleri
Kısa Pop Tarihi ve Müzik
Terimleri Sözlüğü
Tarihte Müzik Olayları
KARAOKE VİDEOLAR
DİĞER VİDEOLAR
Hazır Şarkı Listeleri
Flashplayer Şarkı Listeleri
Top 10'lar :
Kronoloji (Yıllar)

Sanatçılar

Hazır Playlistler

Müzik Yarışmaları
  Altın Mikrofon (Yıllar)

Müzik Yarışmaları
  Milliyet Liselerarası Müzik
  Yarışmaları (Yıllar)

Müzik Yarışmaları
  Altın Güvercin Müzik
  Yarışmaları (Yıllar)

Eurovision (Yıllar)

Diğer
DİĞER LİNKLERİMİZ 
Dünya Müzik Listeleri
(Kronolojik)
Beatles Türk
Beatles Haberleri

Kronoloji
1926 - 1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970 ve sonrası

Şarkıları (Kronolojik)
1957 - 1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970 ve Sonrası

Şarkıları (Alfabetik)
A - B
C - D - E
F - G - H
I -J
M - N - O
P - R - S
T - Z

Diskografi (Karaoke)
İngiltere Albümleri
Diğer Albümleri

Film (& Soundtrack Albümleri)   
A Hard Day’s Night
Help!
Magical Mistery Tour
Yellow Submarine
Let It Be

45'likleri (Singles)

EP (Extended Play)'leri

(Givenaway) Diğer
müzisyen ve gruplar
için yaptıkları besteleri

YARDIM 
S.S.S
© by Turkpopmuzik.net

   Sitede Ara




   Sosyal Paylaşım

2020 sonuna kadarki beğenmeler: 432

Beğen





   Kim Online
Şu an sitede, 168 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

   Ziyaretçi Bilgileri
Hoşgeldin, Misafir
Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 168
Üye: 0
Toplam: 168

   Sitemizi Destekleyin!
Sitemizi desteklemek için Görüşlerinizi bize iletin!

   Bizi Önerin!
Bizi Arkadaşlarınıza, Dostlarınıza Önermek için buraya tıklayın!

   Sayfa Hit Toplamı
Şu ana kadar
sayfa izlenimi aldık. Başlangıç:
2005

   Site Bilgileri
Sunucu TrafiğiSunucu Trafiği
  • Toplam: 140,170,971
  • Bugün: 8,615
Sunucu BilgileriSunucu Bilgileri
  • Dec 07, 2023
  • 07:46 am CET
 


   Müzik Yarışmaları Sayfası 1966 Yılı İzlenme Sayısı : 106646   -şarkının yüklenmesi biraz sürebilir!-
          1965      1966      1967    

   En Çok izlenen yıllar Top 10 listesini görmek için BURAYA tıklayın!     Geri Dön !

ALTIN MİKROFON YARIŞMASI - 1966

Yıldırım Gürses’in tek sesli çok sazlı orkestrasının gövde gösterisinden olsa gerek, 1966 Yarışmalarına katılan grupların eleman sayısının 7 kişiyle sınırlandırılmasına karar verildi.

Yarışma kurallarınca önceden plağı çıkmış veya bir başka yarışmada müsabaka parçasını seslendirmiş olanlar yarışmaya katılamayacak ve finalist olamayanların isimleri gizli tutulacaktı. Yarışma başvuruları için son tarih 31 Mart 1966 idi.

Bu yarışmanın Ödülleri:
1.ye: 10.000 TL+ Altın Mikrofon
2.ye: 5.000 TL
3.ye: 3.000 TL
4.ye: 2.000 TL
5.ye: 1.000 TL

İlk yarışma, birincisinden (Yıldırım Gürses) çok ikincisi ile ses getirmişti. Mavi Işıklar kısa bir zaman içerisinde şöhretin doruklarına tırmanmış ve ismini herkese ezberletmişti. Grubun bu popülerliğini, grubu yaratmış olan Hürriyet de kullanmakta gecikmedi.

Gazete, Nisan ayında ikincisi düzenlenecek olan Altın Mikrofon yarışması ile ilgili duyurularını yaparken, en çok Mavi Işıklar'a yaslandı. Geçen yılın birincisi Yıldırım Gürses, akıllara bile gelmemişti: "Bugün Türkiye'de bir Mavi Işıklar adı ve orkestrası varsa, bunu doğrudan doğruya Hürriyet'in hazırladığı Altın Mikrofon'a borçluyuz. Fakat biz de, bu ilgiye layık olabilmek için hiçbir zaman çalışmalarımızı ihmal etmiyeceğiz. Tuttuğumuz yolun nankör bir yol olmadığını müzikseverler ilgileriyle bize bol bol ispat ettiler." Doğruya doğru; Mavi Işıklar bu yarışma ile ortaya çıkmış ve kendilerini gösterebilmişlerdi. Mavi Işıklar minnet borçlarını Nisan ayında ikincisi yapılacak yarışmaya da katılarak ödemeye çalıştı. Normal olarak, şöhreti bu kadar yaygınlaşmış bir grubun artık herhangi bir yarışmaya katılmaması, kendisini yeniden sınanma durumunda bırakmaması gerekirdi. Ama Mavi Işıklar bu riskin altına girdi ve yarışmaya başvurdu.

1966 yılının Yarışmasına 55 orkestra katıldı. İlk elemeler Kervansaray'da yapılmaktaydı. Aralarında Zeki Müren ve Rüçhan Çamay'ın da bulunduğu 46 kişilik ön jüri, dokuz saat fasılasız devam eden müsabaka sonunda yedi orkestranın finale kaldığını açıkladı. Daha önce yapılan açıklamalarla, finale beş orkestranın kalacağı açıklanmış olmasına rağmen, yarışmacılar arasında çok az puan farkı olması nedeniyle bundan vazgeçilmiş ve finalistlerin sayısı yediye çıkarılmıştır.

Belirlenen 7 finalist arasında, Ali Atasagun Dörtlüsü, Cahit Oben, Kent Yedilisi, Selçuk Alagöz, Silüetler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Orkestrası ve elbette Mavi Işıklar finale kalabilen isimler olmuştur.

Finalist Gruplar ve Şarkıları:

Silüetler: Lorke Lorke (swing)

1966 yılındaki Altın Mikrofon yarışmasına Lorke türküsünün Shadows tarzı sert düzenlemesiyle katıldı. Ekibin kadrosu şu şekildeydi: Mesut Aytunca solo gitar, Erol Bilem bas, Rasim Ulusman (1964 yılında Volkanlar ile başladı, Volkanlar'ın diğer elemanları Taner Öngür ve Tuncer Dürüm) ritm gitar, Aydın Daruga bateri. Grupta ayrıca Sadık Bütünley de konserlerde solist olarak faaliyet gösteriyordu.

Mavi Işıklar : Çayır Çimen Geze Geze (oriental shake)

İlk yarışma, birincisinden (Yıldırım Gürses'ten) çok ikincisi ile ses getirmişti. Mavi Işıklar kısa bir zaman içerisinde şöhretin doruklarına tırmanmış ve ismini herkese ezberletmişti. Bu yarışmanın ilki ile ortaya çıkmış ve kendilerini gösterebilmiş olan Mavi Işıklar minnet borçlarını Nisan ayında ikincisi yapılacak yarışmaya da katılarak ödemeye çalıştı. Bu yarışmada yarışma şarkıları "Çayır Çimen Geze Geze" idi.

Selçuk Alagöz : Bahçelere Geldi Bahar (twist)

1965 yılındaki gibi 1966 yılında da finalist olan Selçuk Alagöz, topluluğuna kendi ismini vermiştir. 22 yaşındaki Alagöz, İktisat Fakültesi ikinci sınıf talebesi olup blok flüt, solo gitar çaldığı gibi aynı zamanda solisttir. 14 senelik müzik hayatı olan Selçuk Alagöz'ün 16 yaşındaki kardeşi Ali Alagöz'de toplulukta elektro gitar ve piyano çalmaktadır. İki senelik bir mazisi olan toplulukta, 7 senedir müzikle meşgul olan 24 yaşındaki Kaya Şalt bas gitar, 20 yaşındaki 4 senelik müzisyen Cahit Berkay ritm gitar, 5 senelik müzisyen 24 yaşındaki Ercüment Güreşin bateri çalmaktadır.

TPAO (Batman) Orkestrası : Kaleden Top Atarlar (twist)

Batman'da bulunan TPAO şirketine dışardan çalışmaya gelen mühendis ve teknik elemanlardan 1963'te bir orkestra oluşturulmuştu. Her yıl kadrosu değişen TPAO Orkestrası, 1966'daki bu yarışmaya Semih Özen (perküsyon), Ahmet Sayman (ritm gitar), Çetin Oral (bas gitar), Semih Evin (solo gitar) kadrosuyla twist tarzındaki "Kaleden Top Atarlar" isimli şarkıyla katıldı.

Kent 7’lisi : Kara Kaşlı Haticem (bossa nova)

Atilla Baybek, Fikret Güven, Süha Onay, Ersan Durmaz, Necdet Güngör, Tevfik Kunter'den oluşan (7nci eleman hkda bilgi yok) Kent Yedilisi, bossa nova tarzında besteledikleri "Kara Kaşlı Haticem" şarkısıyla katıldılar.

Cahit Oben : Her Gün Kavga Var (swing)

20 yaşındaki Cahit Oben, bu yarışmaya geçen seneden farklı bir grup oluşturarak katıldı. Solo gitar çalıp solistlik yapan Cahit Oben, yanına davulda lise mezunu olup 6 senedir müzikle uğraşan 21 yaşında Cankut Özgül, 4 seneden beri bas gitar çalan Gökhan Torgay ve 8 yıldır müzikle uğraşan ritm gitarda Göktuğ Vensurel ile "Hergün Kavga Var" isimli şarkısıyla katıldı.

Altın Mikrofon yarışmasına, Cahit Oben (solo gitar), Gökhan Torgay (bas gitar), Göktuğ Vensürel (ritm gitar) ve Cankut Özgül (davul) dan oluşan kadrosuyla her ikisi de Cahit Oben'in kendisine ait olan “Her Gün Kavga” adlı enstrümental bestesiyle katılırlar ve finale yükselirler.

Ali Atasagun Dörtlüsü : Yarim (shake)

6 senedir müzikle uğraşan 19 yaşında lise son öğrencisi Ali Atasagun, 10 ay önce kurduğu orkestrasını 2 ay önce de modern eletro enstrümanlarla donatmıştı. Solo gitar çalıp grubun solistliğini yapan Ali Atasagun, yine kendisi gibi 19 yaşında olan Oğuz Durukan (bas gitar), aynı yaşta Uğur Dikmen (elektro org) ve en genç üyesi 15 yaşında Asım Ekren (davul)'den oluşan 4lü ile "Yarim" isimli bestesiyle yarışmaya katıldı.

Finale kalamayan bazı orkestralara ise Hürriyet Gazetesi’nde yer verildi:
Özgün Günay: Kars Havası (slop)
Çetin İnöntepe: Postacı (rumba-rock)
Erkin Koray : Bir Eylül Akşamı (mambo rock)
Gıdık Grubu: Çiğdem Der Ki (shake)
Blue Boys (Mavi Çocuklar): Yine Yeşillendi Fındık Dalları (rumba-rock)
Boğaziçi Orkestrası: İçin İçin Yanıyor (calypso-rock)
Maça 5’lisi: Köylü Kızı (shake)
Volkanlar: Kalplere Vur Bir Zımba (shake)
Grup Sonya Dores: Kömür Gözlüm
Metin Alkanlı: Köylü Kızı

Bu elemelerden sonra tıpkı geçen yıl olduğu gibi yarışma kafilesi yollara düşer. Üstelik bu yıl daha çok şehir gezilecektir. Bursa, Eskişehir, Ankara, Samsun, Konya, Adana ve İzmir konserlerinden sonra İstanbul'a gelinecek ve nokta burada konacaktır. Ön jürinin de yakınmalarına sebep olmuş, orkestralar değişirken sahne değişiminin çok uzun sürmesi konusu da Fecri Ebcioğlu ile çözülecektir. Fecri Ebcioğlu hem konserleri sunacak, hem de işi biten grubun aletleri sökülür, yenisininki takılırken boşlukları doldurmaya çalışacaktır.

Yarışmanın Turnesi:
19 Nisan: Eskişehir Kılıçoğlu Sineması
20 Nisan: Ankara Büyük Sinema
21 Nisan: Samsun Konak Sineması
22 Nisan: Ankara Büyük Sinema
23 Nisan: Konya Şahin Sineması
24 Nisan: Adana Erciyes Sineması
25, 26 Nisan: İzmir Büyük Sinema
2 Mayıs: İstanbul Renk Sineması
4 Mayıs: Kadıköy Efes Sineması
6 Mayıs’ta Final Yarışması Fitaş Sineması

Turne ile birlikte yeni yeni şeyler de öğreniriz. Mavi Işıklar Adana'da ye - ye'ci genç kızları coşturmuştur mesela: "Uzun zamandır ye - ye'ci toplulukların konserlerine hasret kalan Adanalı ye - ye'ci gençlerin hasretliklerini Mavi Işıklar gidermiştir." gazetelere göre. Mayıs'ın başında, yarışma konvoyu nihayet işini bitirip İstanbul'a döner. İstanbul'un muhtelif yerlerindeki konserleri, Fitaş Sineması'nda yapılan son konser takip eder ve sonuçlar açıklanır. 12 konserde 13.411 oy kullanılmış ve Silüetler 4563 rey alarak birinci, Mavi Işıklar 2.850 reyle ikinci, Selçuk Alagöz ise 2.382 reyle üçüncü olmuşlardır. Yarışmadan sonra, Hürriyet, verdiği sözü tutar ve yarışmacıların plaklarını da basar. Ama bu plaklar, bir yıl öncesinde olduğu kadar ilgi görmez. Çünkü artık yeterince plağımız vardır ve piyasa geçen yıl olduğu gibi bu işe çok aç değildir.

Çıkarılan 45'lik ve LP Plaklar:
(Açıklama: Y.Ş.=Yarışma Şarkısı)

1966 Altın Mikrofon Kolektif LP Plak

18 Temmuz’da finalistlerin plakları Melodi Plak tarafından basılıp, Hürriyet tarafından yayınlandı. 1 plak 7,5 TL, 7 plak 52,5 TL’dan satışa sunuldu.

İlk 3 Dereceye Girenler:

  1. SilüetlerLorke Lorke (Y.Ş.)DiNLEMEK iÇiN TIKLAYINIZ / Dede Efendi 66DiNLEMEK iÇiN TIKLAYINIZ

  2. Mavi IşıklarÇayır Çimen Geze Geze (Y.Ş.)DiNLEMEK iÇiN TIKLAYINIZ / PınarbaşıDiNLEMEK iÇiN TIKLAYINIZ

  3. Selçuk AlagözArarımDiNLEMEK iÇiN TIKLAYINIZ / Bahçelere Geldi Bahar (Y.Ş.)DiNLEMEK iÇiN TIKLAYINIZ

Diğer Finalistler:

Güncellem: 11.12.2019
1965     YUKARI | TOP | OBEN     1967

 


Sitede kullanılan materyallerin büyük bölümü genel kullanıma sunulmuş internet sitelerinden temin edilmiş olup burada yayınlanmasından herhangi bir ticari amaç güdülmemektedir. Bunlar üzerinde hak iddia ediyor ve telif talebinde bulunuyorsanız, siteden çıkarılması veya link verilmesi için lütfen bizimle bağlantı kurunuz.
[Detayları için BURAYA tıklayınız] turkpopmuzik@gmail.com
PHP-Nuke Copyright © 2004-2006 by Francisco Burzi. Bu bir free software programı olup GPL lisansıyla kullanılmaktadır. Sitemiz, PHP-Nuke v.7.6'dan geliştirilerek PHP 5.3.x versiyonlarına uyarlanmış SEO uyumlu RavenNuke (v.2.5) ile desteklenmektedir..
Hosted By  webhoster.ag