Kanun Namına / Ahmet Baran [Enstrümantal Albüm, Ahenk Müzik, 14.06.2016]
1. Nocturne C minör Sharp Minör - Frederic Chopin
2. Ahmet'in Rüyası - Turgay Erdener
3. Dalgaların Oyunu - Yalçın Tura
4. Aşk Hikayesi - Francis Lai
5. Nothing Else Matters – Metallica
6. Two Much Love Theme - Michel Camilo
7. Sızı - Ahmet Baran
8. Endülüs - Göksel Baktagir
9. Sigan - Haydar Tatlıyay
Albüm ile ilgili bilgiler / Basın Haberleri / Açıklama:
AHMET BARAN "KANUN NAMINA"
“Söylemek istediklerimi kelimelere dökebilseydim, taksim yaparak anlatmaya çalışmazdım…”
Sözcüklere müzikle yeni bir şekil kazandıran, kendini anlatmak için Kanun’u konuşturan Ahmet BARAN albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. Kanun’un namını yürütmeye kararlı, Müziğin kanununa yeni maddeler eklemeye niyetli bu çalışma, sanatçının müzik dünyamıza kazandırdığı yepyeni çalım tekniği ile seslendirilmiş ilk albüm olma özelliğini de taşıyor.
Aslında Türk Sanat Müziği enstrümanı olan Kanun’un ulaştığı sınırları oldukça genişleterek yeniden çizen BARAN bu üretimi ile sadece sesi değil hissi de yükseltiyor. Üstelik On parmağın Onunu da Mızrapsız şekilde sazıyla buluşturarak ve piyanistlere ait bir yeteneği, çalarken beynin iki lobunu da kullanma yetisini Kanunilere, birden çok enstrümanın ses zenginliğini de Kanun’a kazandırıyor. Böylece Metalica’dan Chopin’e, Love Story’den Forrest Gump’ın film müziğine şarkı olmaktan öteye geçerek yaşamlarımızın ayrılmaz birer parçası olan unutulmaz eserler Ahmet Baran’ın yorumuyla ve müzikaliteden ödün vermeyen tavrıyla şaşırtıcı şekilde gençleşip daha önce tadılmamış yeni bir lezzete kavuşuyor.
Ömrünü neredeyse sadece müziğe adayarak “En güzel dinlenme şeklini çalışma” olarak belirleyen virtüözün kendi bestesi olan şarkılar dünden bugüne ilerleyen bir lokomotif gibi çekiyor adeta bizi. Hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan için yaptığı beste ile tatlı bir aşk hikayesinden gerçeğin sert ayazına Serkan Çağrı’nın klarnetinin acı çığlığı ile uyanıyoruz.
Ahmet’in Rüyası ile Osmanlı’nın İstanbul’undan bugünün göğüne bir ok gibi fırlayıp eski sarayların yüksek duvarlarını mistik bir seyahatle aşıyoruz.
“Işığı önüne al ve yürü. Gölgen arkandan ister gelsin ister gelmesin” diyen Baran’ın sözüne uyup onunla bu albümde birlikte yürüyünce her köşede başka bir usta karşılıyor bizi.
As’ların buluşma noktası, ortak paydası olan bu çalışmada Keman’da Erkin Onay ve Turay Dinleyen, Neyzen Bilgin Canaz, Bas Gitar’da Nurat Şensesli, Klavye’de Burç Şensesli, Fagot’da Eray İnal, Perküsyon’da Burak Çakır, Soner Özer, ve ayrıca Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Sazlar Orkestrası’nın çok değerli sanatçıları buluşuyor.
Sitede kullanılan materyallerin büyük bölümü genel kullanıma
sunulmuş internet sitelerinden temin edilmiş olup burada yayınlanmasından
herhangi bir ticari amaç güdülmemektedir. Bunlar üzerinde hak iddia ediyor
ve telif talebinde bulunuyorsanız, siteden çıkarılması veya link verilmesi
için lütfen bizimle bağlantı kurunuz.