Selami Þahin’in büyük titizlikle hazýrlanan “Selami Þahin Þarkýlarý 1” adlý tribute albümünün yayýn tarihi belli oldu. 7 Temmuz’da dinleyicilerle buluþacak albümde aralarýnda Sýla, Teoman, Kenan Doðulu ve Birsen Tezer’in de olduðu 10 ünlü sanatçý Selami Þahin’in unutulmaz þarkýlarýný seslendirdi.
Selami Þahin, uzun süredir üzerinde çalýþtýðý ‘Selami Þahin Tribute’ projesinin ilk bölümünü tamamladý.
Kendi tarzlarýnda baþarýlý ünlü müzisyenlerin dahil olduðu ve birçok seriden oluþacak olan projenin ilk albümü ‘Selami Þahin Þarkýlarý 1’ 7 Temmuz’da müzikseverlerle buluþacak.
‘Selami Þahin Þarkýlarý 1’ adlý albümde aralarýnda Sýla, Teoman, Kenan Doðulu, Birsen Tezer ve Sakiler’in de olduðu 10 ünlü isim ve grup Selami Þahin’in bestelerini yorumlayacak.
ALBÜMDE KÝM HANGÝ ÞARKIYI SÖYLEDÝ
Sýla, Selami Þahin’in eþi Didem Þahin’e yazdýðý “Özledim Her Þeyini” þarkýsýný seslendirdi. Gürsel Çelik’in düzenlemesini yaptýðý þarkýda Sýla’ya kendi orkestrasý eþlik etti.
Ünlü rock’çý Teoman, Selami Þahin’in 1972 yýlýnda dostu Tanju Okan için yazdýðý “Dostlarým” þarkýsýna yeniden hayat verdi. Þarkýnýn düzenlemesine Ýskender Paydaþ imza attý.
Kenan Doðulu, Selami Þahin denilince ilk akla gelen þarkýlardan biri olan “Seninle Baþým Dertte”yi seslendirdi. Selami Þahin’e 1975 yýlýnda Altýn Kelebek Ödülü kazandýran “Sen Mevsimler Gibisin” þarkýsý Birsen Tezer’in sesiyle yeniden hayat buldu.
Selami Þahin’in müziðine imza attýðý, Müslüm Gürses’in söylediði “Usta” þarkýsýný da albüm için Sakiler grubu bir kez daha seslendirdi.
75. YAÞINI KUTLAYACAK
15 Aðustos tarihinde 75’inci yaþýný kutlayacak olan Selami Þahin’e saygý duruþu niteliðinde hazýrlanan albümün müzik direktörlüðünü sanatçýnýn oðlu Lider Þahin üstlendi.
Ünlü isimlerin yeniden seslendirdiði þarkýlarýnýn yeniden düzenlemelerinde ise Ýskender Paydaþ, Ozan Doðulu, Gürsel Çelik, Febyo Taþel ve Paul Sanchez gibi ünlü prodüktörlerin imzasý var. Albüm, Lider Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluþacak.
(Kaynak: Hürriyet - 04 Temmuz 2023 10:14)