Bu yıl 18. kez düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 17 Kasım Cuma akşamı (dün akşam); Flamenko cazın ünlü ismi, piyanist ve besteci Ariadna Castellanos’u ağırladı.
Antalyalı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği, solist Odille Lima ve DJ Jorge Barallo’nun eşlik ettiği konserde Castellanos, yeni albümündeki Monster adlı şarkıyı da ilk kez seslendirdi. Genç müzisyen, farklı tarzları bir araya getirerek yorumladığı eserler ve özgün tarzıyla izleyicilerden büyük alkış aldı.
18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da yıldızlar geçidine sahne oluyor. Festival kapsamında 17 Kasım Cuma akşamı; dünyada Flamenko caz denince akla gelen ilk isimlerden olan Ariadna Castellanos, Türk Hava Yolları’nın katkılarıyla Antalyalı müzikseverlerle buluştu.
Biletleri ilk günden tükenen ve Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde sanatçı, yeni albümünden parçaların da yer aldığı 12 eserini seslendirdi.
Solist Odille Lima ve DJ Jorge Barallo’nun eşlik ettiği konserde Castellanos, yeni albümündeki Monster adlı şarkıyı ilk kez Antalyalı müzikseverler için seslendirerek izleyicilerden büyük alkış aldı.
İspanyol piyanist ve besteci Castellanos; piyanodaki virtu¨o¨zlu¨gˆu¨, yaratıcılıgˆı, farklı stilleri bir arada sunabilen c¸es¸itliligˆi ile kendi jenerasyonunun en o¨nemli mu¨zisyenlerinden biri olarak tanımlanıyor.
I·lk albu¨mu¨ F. Black and White ile yılın en iyi produ¨ksiyonu dalında Latin Grammy adayı olan sanatc¸ı, 2016’da piyano ve elektronik mu¨zigˆi bir arada sundugˆu ikinci albu¨mu¨ MJU:ZIK ile I·spanya listelerinde uzun su¨re u¨st sıralarda yer aldı.
İşte sanatçının 2010'daki bir konserinden videosu:
Sanat Yönetmenliğini Şef Gürer Aykal’ın üstlendiği Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programı, Antalyalı sanatseverlere müzik dolu unutulmaz günler yaşatıyor.
Türkiye’nin en önemli orkestralarından biri olan ‘Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin orkestrası olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destekleriyle kurulan ‘Akdeniz Filarmoni Orkestrası’, Antalya Kültür Merkezi’nde birbirinden ünlü solistlere eşlik edecek ve dünyaca ünlü orkestra şefi Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy tarafından yönetilecek.
Festivalin bundan sonraki programında;
22 Kasım’da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar), 26 Kasım’da ‘Romantizmin Tutkulu Sesi’ ve Pedro Almodovar‘ın ‘Yüksek Topuklar’ filminin unutulmaz sesi “İspanyol Diva” Luz Casal,
29 Kasım’da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.
GÜHER&SÜHER PEKİNEL, 1-2 ARALIK’TA SAHNEDE
Türkiye’nin en önemli festivali olarak bilinen gerek yurtiçinden gerek yurtdışından övgüler alan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1-2 Aralık’ta dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin’in yöneteceği konserlerle son bulacak.
Final konserlerinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası; olağanüstü şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel’e eşlik edecek. Kariyerleri boyunca pek çok sayıda ödüle layık görülen Güher ve Süher Pekinel; Avrupa, Uzakdoğu ve ABD’nin başlıca konser salonlarında çaldıkları resitallerden sonra, bu kez Antalyalı müzikseverlerle bir araya gelecekler.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, her yıl sanatseverler tarafından büyük bir heyecanla beklenen festival; bir kez daha klasik müzik, caz ve Flamenko dünyasından birçok müzisyeni müzikseverlerle buluşturacak. 18. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde, gerçekleşecek tüm etkinlikler boyunca 468 müzisyen Antalyalı müzikseverlerin huzuruna çıkacak.
href="../img/haber/ferhat_gocer-1765015703-3843419.jpg">Spotify’ın 2025 yılı için açıkladığı Top 10 Şarkı listesinde yer alan sanatçıların 9’unun MSG üyesi olduğu ortaya çıktı. (DEVAMI...)
Ünlü şarkıcı Tarık Mengüç, rapçi olarak tanınan oğlu Baran Mengüç’ün asker eğlencesini düzenledi. Eğlence, Kuştepe’nin hareketli sokaklarına renk kattı. Davul-zurna eşliğinde coşku doruğa çıkan eğlencede, Mengüç’ün oğluyla gurur duyduğu anlar dikkat çekti.
(DEVAMI...)1
Not: Video Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Serdar Ortaç’ın “Aşk İçin” albümünde yer alan 12 eserin müzik şirketleri tarafından izinsiz dijital platformlarda kullanıldığı iddiasıyla açtığı davada kararını verdi.
(DEVAMI...)
Şarkıcı Güllü’nün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, bir komşu güvenlik kamerasında Güllü’nün itildiğine dair görüntüler olduğunu öne sürdü.
(DEVAMI...)
Türk pop müziğinin güçlü sesi Tuğçe Kandemir, üretim temposu, art arda gelen hitleri ve giderek büyüyen dinleyici kitlesiyle 2025 yılını muhteşem bir başarıyla kapattı.
(DEVAMI...)
Kaan Dolgun “Tapmışım” ve “Tiyatro” adlı duygusal ve arabesk şarkılardan sonra bu sefer enerjisi yüksek pop şarkısı “Kozmik Aşk” ile yeniden karşımızda.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Şükran Dursun, güçlü elektronik pop sound’u ve duygusal anlatımı bir araya getiren ilk çıkış şarkısı “Yanarım” ile dinleyiciyle buluşuyor.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!