Şort’un ikinci albümü “Aydan Çıkmazı” Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında!
Türkiye’nin müzik sahnesinde yükselen ve geleceğe dair umut vadeden alternatif rock grubu Şort’un 10 şarkıdan oluşan yeni albümü “Aydan Çıkmazı” müzikseverlerle buluştu. İlker Aydın’ın güçlü vokali, Kürşat Köyceğiz’in dinamik bateri performansı, Çağrı Kalaycı’nın etkileyici bas gitar tınıları ve Tolga Tepecik’in renkli elektro gitarıyla birleşen grup, müziğindeki çeşitliliği dinleyicilere eşsiz bir deneyimle sunuyor.
Eski bir hikâyeye dayanan ve ismini grubun kurulduğu, şarkıların yapıldığı ve beraber ilk defa çaldıkları evin sokağından alan Aydan Çıkmazı albümündeki şarkıların sözü ve melodisi de sokağın ruhundan hisler barındırıyor.
Gençlik yıllarında yaşanan arkadaşlıklar, ilişkiler, acı-tatlı birçok duyguyu barındıran ve çoğu o zamanlarda yazılan şarkılardan oluşan albümün bu hikâyesine bağlı olarak, yine o dönemlerde tanıştıkları ve son zamanlarda hem sesleriyle hem de üretimleriyle adından sıkça söz ettiren İsa Özkocaman ve Mürşide ile iki adet düet yer alıyor. Albümün prodüktörlüğünü yapan isim ise bugüne kadar birçok başarılı işe imza atan Kaan Arslan oldu.
Daha önce yayımlanan “Herkes Gibi”, “Sen Gülünce Döndü Dünya”, “KAVGA”, “Senle Sonsuzluktu Zaman” ve “Kalmadı Düzenim” gibi şarkıların yanı sıra yepyeni beş şarkı daha albümdeki yerini alıyor. Güçlü vokaliyle İsa Özkocaman “Sabah Uyandığım Şehir” şarkısında, sesiyle yüreklere dokunan Mürşide ise “Yalnızmışım Aslında” adlı parçada gruba eşlik ediyor. “Çok Geç Olmadan”, “Gel Kaçalım” ve “Laf Laf Laf” ise albümdeki diğer yeni şarkılar…
Uzun yıllardır, sahne aldıkları mekânlarda da dinleyicisiyle iyi bir bağ kuran Şort’un hikâyesine tüm dijital platformlardan ulaşabilirsiniz
Şort hakkında
Grup, iki arkadaşın müzik yapma istekleriyle 2018 yılında kuruldu. Bugün İlker Aydın, Kürşat Köyceğiz, Çağrı Kalaycı ve Tolga Tepecik’ten oluşan Şort, 2019 yılından beri kendi ürettikleri bestelerini dinleyiciyle buluşturuyor. 2019 yılında yayımladıkları “Ruh Halim Öyle Böyle” ile Red Bull Warm Up yarışmasını kazanan grubun en çok dinlenen şarkısı ise “Yıldızlar ve Gece” oldu.
Aynı yıl, çıktıkları ilk festival olan ve Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenen IşıkFest’te Murat Boz ve Ümit Sayın ile beraber “Vazgeç Gönül” şarkısını söyleyerek başarılı bir performans sergiledi.
Şort, 2020 yılında çıkan “Şarkılar Bile Dans Eder” adlı ilk albümlerinin ardından, 2023 yılında çıkan ikinci albümleri “Aydan Çıkmazı” ile müzikal yolculuğuna devam ediyor.
Albümdeki Şarkılar:
1- Yalnızmışım Aslında / Şort & Mürşide - 03:50
2- Çok Geç Olmadan - 03:15
3- Sabah Uyandığım Şehir / Şort & İsa Özkocaman - 03:51
4- Gel Kaçalım - 03:04
5- Laf Laf Laf - 02:37
6- Herkes Gibi - 02:51
7- Sen Gülünce Döndü Dünya - 03:25
8- KAVGA - 03:20
9- Senle Sonsuzluktu Zaman - 03:00
10-Kalmadı Düzenim - 03:30
Dijital Satış Platformları:
www.muud.com.trmusic.apple.com/trwww.deezer.comopen.spotify.comwww.qobuz.com
İşte “Sabah Uyandığım Şehir” Şarkısının Lirik Videosu:
Türk pop müziğinin duayen isimlerinden Emre Altuğ, sanatsal derinliği ve yenilikçi formatıyla dikkat çeken “Efsane” albümünün ilk bölümü “Efsane-I” ile müzikseverlerle buluştu.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klipler Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Ünlü rapçi Emirhan Çakal, hakkında ortaya atılan “Amerika’da AIDS’e yakalandı” iddiasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Çakal, “Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” diyerek AIDS iddiasını yalanladı.
(DEVAMI...)
Magazin dünyasının en popüler çiftlerinden Justin Bieber ile model Hailey Baldwin mutlu beraberlikleriyle dikkat çekiyor. Justin, mutlu evliliği anlattı.
(DEVAMI...)
Türk müziğinin güçlü yorumcularından İntizar, yeni şarkısı “Bıçak” ile dinleyicilerden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sony Music Türkiye etiketiyle yayımlanan şarkı, kısa sürede dinleyicilerin ilgisini çekerken klibiyle de konuşulmaya başladı.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Yerli alternatif müzik sahnesinin en sevilen gruplarından Dolu Kadehi Ters Tut, 15 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park sahnesinde! Canlı performanslarında seyirciyle kurduğu doğrudan ve samimi bağla tanınan ikili, geçmişten bugüne şarkılarını, hayranlarından oluşan kalabalık bir koroyla hep bir ağızdan seslendirecek.
(DEVAMI...)
Sosyal medyada hızla yayılan “Miley Cyrus ve Tyler, the Creator Gaziantep’te konser verecek” iddiaları, müzikseverleri heyecanlandırdı. Peki, dünyaca ünlü yıldızların Gaziantep konseri gerçek mi yoksa bir dezenformasyon ürünü mü?
(DEVAMI...)
Kanye West’in İstanbul konseri için satışa sunulan biletlere yoğun ilgi gösterildi. ‘Elmas’ kategorisinde yer alan biletler, saniyeler içinde tükenirken, sadece 7 saat içinde 35 bin biletin satıldığı belirtildi.
(DEVAMI...)
Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden ‘Gırgıriye aynı adla tiyatro sahnesine uyarlanıyor. Dün ilk kez provalara katılan Perran Kutman da heyecanını paylaştı.
(DEVAMI...)
Ünlülere yönelik ‘uyuşturucu’ soruşturması kapsamında uyuşturucu testi pozitif çıkan şarkıcı Edis Görgülü yaptığı açıklamada, "Sonuç karşısında son derece şaşkınım" dedi. Ünlü şarkıcı ayrıca testlerin yeniden incelenmesi ve tekrarlanması gerektiğini ifade etti.
(DEVAMI...)
Nükhet Duru’nun, “Often şarkısında benim şarkımı kullandığı için oldukça iyi kazanç elde ettim” şeklindeki sözlerini paylaşan sanatçı, kısa ama dikkat çekici bir mesajla karşılık verdi: “Benim için zevkti.”
(DEVAMI...)
Magazin dünyasının sosyal medyayı en aktif kullanan isimlerinden biri olan ünlü sanatçı Tuğba Özay, radikal bir karar alarak sosyal medyaya ara verdiğini açıkladı.
(DEVAMI...)
Barbadoslu dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna ve A$AP Rocky’nin Los Angeles’taki malikanesi, 35 yaşındaki Ivanna Ortiz’in silahlı saldırısına hedef oldu. Saldırganın sosyal medyada şarkıcıyı cadılıkla suçladığı ve ünlü ismin yüzünü şeytana benzettiği ortaya çıktı.
(DEVAMI...)