Gülden Karaböcek’in unutulmaz bestesi “Dilek Taşı”, Fransızca olarak Tallisker tarafından “Bagatelle” adıyla yeniden yorumlandı.
Bestesi Éléonore Chomant’e, Türkçe sözleri Poyraz Tekin ve Ali Tekintüre’ye ait şarkının Fransızca sözleri Éléonore Chomant’e ait.
Arabesk Müziği’nin Kraliçesi Gülden Karaböcek’in unutulmaz bestesi “Dilek Taşı”, Fransızca olarak Tallisker tarafından “Bagatelle” adıyla yeniden yorumlandı. Bestesi Gülden Karaböcek’e ait şarkının Fransızca sözleri Éléonore Chomant’e ait. Tallisker’in seslendirdiği “Bagatelle” Spotify’de yayınlandı.
1978 yılında Dilek Taşı sinema filmi için bestelediği şarkının 47 yıl sonra Fransızca olarak “Bagatelle” adıyla yeniden yorumlanması hakkında Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Olcay Ünal Sert’e konuşan Gülden Karaböcek “Bu şarkı benim son 45’liğimdir. Hulki Saner’in ‘Dilek Taşı’ filmine bir beste istemesi üzerine yapmıştım. Filmden sonra plak olarak yayınlandı. Halkımız çok büyük ilgi gösterdi şarkıya. Dikkat ederseniz hem biraz pop, hem arabesk, hem de TSM gibidir, benden sonra bu şarkıyı okumayan kalmadı.” dedi.
“Dilek Taşı” bestesini kendisinden sonra Ferdi Özbeğen, Işın Karaca ve Şebnem Ferah gibi ünlü isimlerin albümlerinde seslendirdiklerini belirten Gülden Karaböcek, Tallisker’in yorumunu Doğu-Batı sentezi olarak başarılı bulduğunu söyledi.
Karaböcek; “Ben çok değişik buldum. Sanki biraz oryantal havasında yapmışlar. Doğu-Batı sentezi gibi, hoşuma gitti. 47 yıllık bir şarkının yeniden yorumlanarak Dünya’ya açılması beni sevindirdi.” dedi.
Tallisker “Bagatelle” altyapısı üzerine Gülden Karaböcek vokali ile YouTube’da kullanıcılar tarafından ayrıca farklı bir düet performansı da paylaşıldı.
Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Ajda Pekkan, Ümit Besen, Muazzez Ersoy ve Safiye Soyman’ın da sahnelerde seslendirdiği “Dilek Taşı” bestesi geçtiğimiz yıllarda 12 Eylül dönemini anlatan diziye de ismini vermiş, her bölümde yayımlanarak daha da popüler olmuştu.
‘Dilek Taşı’nın Fransızca uyarlaması ‘Bagatelle’in Video klibi ve Şarkı sözleri:
Söz: Éléonore Chomant
Feu sacré, rouge étrange
J’ai dansé trop de nuits
Vu le temps du jeu, des tendres
Feux interdits
L’eau valsait sous tes jambes
Des cercles de pluie.
L’eau s’est tarie sous les cendres
Des gouttes, depuis.
Finies les noces de miel
Les valses de nuit
Vendus, les colliers de perles
Les vieux paradis
Le reflet des étincelles
D’amour entre amis
Ainsi meurent les bagatelles
Et ainsi va la vie
J’ai passé la fin du monde
À le trouver radieux
À compter les routes rondes
Dans tes cheveux
J’ai ton venin sur la langue
Le contour de tes yeux,
Tes joues porto rouge amande
Et nos chagrins heureux
Il en faudra des menaces
Il en faut des peureux
Et des maux dont on se lasse
Mais nous serons deux
On croirait à s’y méprendre
Que l’on s’est connues
L’eau qui dort ne sût défendre
Les fruits défendus
Finies les noces de miel
Les valses de nuit
Vendus, les colliers de perles
Les vieux paradis
Le reflet des étincelles
D’amour entre amis
Ainsi meurent les bagatelles
Et ainsi va la vie
Kaynak: www.magazinkolik.com - 18.04.2025
Son albümünü 2016’da çıkaran Rihanna, 10 yıllık sessizliğine rağmen dijital single satışlarında 200 milyon barajını aştı. RIAA tarafından "tüm zamanların en çok satan kadın şarkıcısı" unvanıyla tescillenen yıldız, rakiplerini geride bıraktı.
(DEVAMI...)
Hastaneye kaldırılan şarkıcı Rıza Tamer Şişman, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölümü şüpheli bulunan Şişman için otopsi yapılma kararı alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(DEVAMI...)
Mabel Matiz, merakla beklenen yeni albümünün ilk teklisiolan “Dağılıyorum Olaysız” ile dinleyicisiyle buluştu. Sanatçı, yeni şarkısını 17 Nisan’da çarpıcı müzik videosu eşliğinde yayınladı.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Seneler önce katıldığı Popstar yarışmasıyla tanınan Rıza Tamer, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü şarkıcıdan üzen haber geldi. Tamer, hayatını kaybetti.
(DEVAMI...)
Mert Çodur’un diskografisindeki en iddialı şarkılarından “Yıkılana Kadar” İrem Derici ve Çodur’un güçlü yorumuyla müzikseverlerle buluştu.
(DEVAMI...)1
Not: Audio Video Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Müzik kariyerini ve sanatçı karakterini uzun yıllardır yaşadığı İrlanda’nın çok kültürlü yapısıyla harmanlayarak olgunlaştıran Tülay Açıkgöz, yeni single çalışması ‘Yaktım Gemilerimi’yi dinleyicisiyle buluşturdu.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Sezen Aksu’nun yeni albümü “Biz de Yeniden Başlarız” dinleyici ile buluştu. Daha önce yayınlanan “Demo” ve “Demo 2” albüm projelerinden ilham alınarak günümüz ‘sound’u ile yeniden düzenlenen dokuz şarkı bu albümde bir araya getirildi.
(DEVAMI...)
Chromas’ın yeni canlı kaydı: Resolutions (Live) yayında! Başak Doğan yönetimindeki Chromas, geçtiğimiz Aralık ayında Zorlu PSM’de gerçekleşen konserinin en güçlü anlarını Chromas: Resolutions (Live) EP’siyle dinleyiciyle buluşturuyor.
(DEVAMI...)1
Not: Audio Video Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Müzik dünyası yeni bir yıldızın doğuşuna tanıklık ediyor. Genç, üretken ve çok yönlü müzisyen Mert Akyol, yeni teklisi “Teras” ile sadece bir şarkı değil, yeni bir sound dalgası başlatıyor.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Ünlü sanatçı Mazhar Alonson’un eşi Biricik Suden, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarına sessiz kalmasıyla ilgili gelen eleştirilere tepki çekecek bir yanıt verdi.
(DEVAMI...)
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturmasında, çok sayıda ünlü isim gözaltına alınmıştı. O ünlü isimlerin Adli Tıp Kurumu’nda verdiği uyuşturucu testlerini sonuçları ortaya çıktı.
(DEVAMI...)