1947 yılında Cüneyt Sermet'in kurduğu İsmet Sıral, İlham Gencer, Turhan Taner (1950'lerde Amerika'ya gitti. Dünyaca ünlü bir mühendis oldu) ve Şadan Çaylıgil kadrolu ilk
'Bop Orkestrası'nda Bahriye'den devşirme trompetçi Müfit Kiper de vardı ve o zamanın ünlü melodisi Bud Powell'ın 'Un Poco Loco'yu sık sık çalarlardı.
1950-53'de Celal İnce radyoda çıktığı program yanında trompetçi Müfit Kiper, Taksim Belediye Gazinosu'nda kontrabasçı Yorgo Dimitriyadis ve baterist Vasfi Uçaroğlu kadrolu orkestra ile sahne alıyordu.
1954 yılında kurulan piyanoda Nejat Cendeli, davulda Vasfi Uçaroğlu, basta Aydemir Mete, trombonda Nezih Ardıvar, tenor saxta Celal Bozsoy, alto saksafonda Hirant Lükisyan ve Nevzat Yalaz ile soprano saksafonda İsmet Sıral'lı
İsmet Sıral Orkestrası kadrosunda trompetiyle yine Müfit Kiper de vardı ve orkestra Türkiye Radyolarında Cuma günleri 17:30'da Caz (jazz) programına çıkıyordu.
1955 yılında ise Müfit Kiper, Şevket Uğurluer, Erol Büyükburç, Kanat Gür, Ay-Feri, Tanju Okan, Vasfi Uçaroğlu ve Şerif Yüzbaşıoğlu ile kendi orkestrası olan
Müfit Kiper Orkestrası'nı kurdu. Orkestra daha çok tango ve vals icra ediyordu.
1958'de bu kez trombonda Melih Gürel, piyanoda Willy Faschinger, davulda Erol Pekcan ve basta Selçuk Sun kadrolu
Selçuk Sun Beşlisi grubunda trompetiyle Müfit Kiper de yer almıştı ve caz parçaları icra ediyorlardı. Oldukça deneysel bir Türkiye cazı ortaya koydular. Grup, trompette West Coast stili müziğe eğilim gösteren Müfit Kiper, teknik gösteriye meraklı piyanist Willy Faschinger, stil olarak Red Mitchell'i hatırlatan kontrabasçı Selçuk Sun ve nota bilmemesine rağmen yüreğiyle çalarak swing’i hiç aksatmayan usta baterist Erol Pekcan, Türk Amerikan Derneği’nde verdiği konserle radyo emisyonlarından sonra kendini serpilmeye başlayan Türkiye jazz çevresine duyurdu.
1961'de davulda Vasfi Uçaroğlu'nu da alarak kendi orkestrasını kurdu. Orkestra başlarda
Müfit Kiper Orkestrası diye anılırken sonradan bir ara
Müfit Kiper ve Arkadaşları adını aldı ve tekrar ilk ismiyle anıldı. Bu yıllarda orkestralar bolluğu görülür.
İlk profesyonel sahne çalışması Ankara'da yapan Tanju Okan, 1962'de İstanbul'a geldi ve bu orkestraya solist olarak katıldı.
1964'te kadro değişiklikleri olmuştu, orkestra o yılki kadrosu davulda Vasfi Uçaroğlu, piyanoda Özgür Palancı, tenor saxta Erol Erginer, trompette kendisi ve vokalde Feridun Çamlıbel'den oluşuyordu. 'Hatırla Sevgilim' ve 'Bekledim de Gelmedin' şarkılarını sıklıkla çalıyorlardı. O yıl ilki yapılan 1.Balkan Festivali'ne Müfit Kiper Orkestrası'ndan baterist Vasfi Uçaroğlu ve solist Tanju Okan da katıldı. Tanju Okan bunun ardından orkestradan ayrıldı.
1950 başları ve 1960'lı yılların ortalarına kadar caz, tango ve vals müziklerinde etkin bir sanatçımız idi.
(Kaynak: Munimonde)