Türk Pop Müziğinin ilk yıllarından bu yana ana akımlarından biri olmuş pop-folkun ODEON çatısı altında üretilmiş on beş farklı örneği bu albümle bir araya geliyor. Bunların arasında türkü düzenlemeleri de var türkü formunda besteler de. Anadolu-rock örnekleri de var, çok eğlenceli orkestra icraları da.
Bu albümde, pop şarkılarında dinlemeye alışık olduğumuz Tanju Okan’ı bir “Karadeniz Türküsü”nde, alaturka müziğin duayen solistlerinden Nesrin Sipahi’yi Azeri türkü “Reyhan”ın pop yorumunda dinleyebilirsiniz. “Saykodelik” rock’ın efsanevi grubu Bunalımlar’ın “Kınalı Gelin”i, Türk rock müziğinin “baba”larından Erkut Taçkın’ın “Mühür Gözlüm” yorumları da albümün sürprizleri arasında.
1976 yılında henüz 32 yaşındayken bir arkadaşının evinde ölü bulunan ve ölümünün ardındaki sır perdesi hala çözülemeyen Mesut Aytunca’nın, Bunalımlar grubundan ayrıldıktan sonra çalışmalarını solo olarak sürdüren Rıfat Öncel’in ve yakın bir tarihte Eskici Bandosu adlı toplulukla adından söz ettiren Cevat Sedef’in de birer şarkıları ilk kez bu albümle CD formatında yayınlanıyor.
Albüme adını veren ve Modern Folk Üçlüsü imzası taşıyan “Leblebi”, pop-folk akımının yolunu açan ve geniş kitlelere sevdiren örneklerden biri.
Albümde ayrıca, altmışlı yıllarda Batman Rafinerisinde çalışanlar arasından kurulan ve ülke çapında çok sevilen TPAO Batman Orkestrasının “Şeker Alalım” türküsüne getirdikleri yorum, yetmişlerde kıyametler koparmış “Zühtü” türküsünün Esin Afşar yorumu ve Ayla Algan, Ay-Feri, Güzin ile Baha ve Bora Ayanoğlu’nun farklı tatlardaki pop folk denemeleri de yer alıyor.
Türk popunun çok farklı bir perdesi bu albümle aralanıyor. “Leblebi” basın sponsorluğunu “Müziğin Türkçesi” sloganıyla yola çıkan ve kısa sürede Türk Popunun nabzını yakalayarak, seçkin radyo kanallarından biri haline gelen Pal FM üstleniyor.