İzmir merkezli rock grubu REST, ilk stüdyo albümü “Gölgem” ile dinleyiciyle buluşuyor. On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan albüm; modern rock ve hard rock çizgisinde şekillenen güçlü gitar tonları, doğrudan vokal anlatımı ve dinamik ritim yapısıyla grubun bugüne kadarki üretim sürecini bütünlüklü bir anlatıya dönüştürüyor.
Dokuz şarkıdan oluşan “Gölgem”, yüzleşmeler, yetişkinliğin ağırlığı, kayıplar, geçmişle hesaplaşma ve içsel direnç gibi temaları merkezine alıyor. Albümde yer alan her parça, grubun hayatında iz bırakmış anlara, ruh hâllerine ve dönemsel kırılmalara referans veren kişisel hikâyelerden besleniyor. Bu yönüyle “Gölgem”, yalnızca bir müzik çalışması değil; zorluklara ve engellere rağmen üretmeye devam eden bir grubun hikâyesini de yansıtıyor.
Albümün çıkış parçası “Öğrendim”, düşmeden büyünmediğini bilenlerin hikâyesini anlatan sözleri ve güçlü gitar riffleriyle albümün omurgasını oluşturuyor. Şarkı, hayatın cilasız tarafını saklamadan anlatan tavrıyla albümün genel atmosferini de belirliyor.
Albümde yer alan “Bu da Geçer” parçasında ise vokalde İdil Ağaoğlu konuk sanatçı olarak yer alıyor ve parçanın duygusal katmanını güçlendiren bir performans sunuyor.
REST, 2000’li yılların başında altın çağını yaşayan Türkçe rock müziğini modern bir anlayışla yeniden yorumlayan bir post-grunge grubu olarak dikkat çekiyor. Çekici nakaratlar, içselleştirilebilir sözler ve güçlü melodik yapıların birleştiği müzikleri; dinleyiciye hem tanıdık hem de kendine özgü bir sound sunuyor.
2012 yılından bu yana İzmir’de farklı kadrolarla üretimlerini sürdüren grup, bugün Ahmet Döner (vokal), Utku Emirdağ (davul), Murat Sağlık (bas gitar) ve Ekrem Elmas’tan (gitar) oluşan kadrosuyla yoluna devam ediyor.
Albümdeki tüm şarkıların besteleri Ekrem Elmas’a ait. Sözler Ahmet Döner ve Ekrem Elmas tarafından yazılırken, “Zarafet” parçasının sözleri yalnızca Ahmet Döner imzası taşıyor. Albümün kayıt ve mix çalışmaları Kerem İnci, mastering’i Uğur Yelkenci tarafından gerçekleştirilirken kayıtlar Frekans Stüdyosu’nda tamamlandı.
2000’ler rock estetiğinin sert ve doğrudan tavrını güncel prodüksiyon anlayışıyla bir araya getiren “Gölgem”, baştan sona dramatik akışını koruyan ve yüksek enerjili yapısıyla dikkat çeken bir ilk albüm olarak öne çıkıyor.
REST’in ilk albümü “Gölgem”, On Air Music Co. etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.
REST Dinlemek ve Takip Etmek İçin:
Spotify: a href="" onclick="return false;" onMouseOver="showtip1(this,event,'Harici link');" onMouseOut="hidetip1();" onmousedown="window.open('https://open.spotify.com/intl-tr/artist/1phmDFqtQ9YfVrpwOLbB0U','newwin')">REST – Spotify
Instagram: a href="" onclick="return false;" onMouseOver="showtip1(this,event,'Harici link');" onMouseOut="hidetip1();" onmousedown="window.open('https://www.instagram.com/rest_band/','newwin')">@rest_band
YouTube: www.youtube.com/@Rest_band
TikTok: www.tiktok.com/@rest_band
İşte “Gölgem” şarkısının lirik videosu:
Özel hayatı ve kariyeriyle magazin manşetlerinden düşmeyen ünlü şarkıcı Hadise, son paylaşımıyla adından söz ettirmeyi başardı. Yaz sezonunu açan Hadise, plajdaki pozlarıyla dikkat çekti.
(DEVAMI...)
Son günlerde ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlar ile de çok konuşulan müzisyen Çelik, sosyal medya hesabından evinin gün batımı manzarasını paylaşarak “Hayatta beni en dinlendiren şey, evimin İstanbul manzarası” notunu düştü.
(DEVAMI...)
Stüdyodan paylaştığı fotoğrafla gelecek yaz için şarkı müjdesi veren Megastar Tarkan, milli takım şarkısı beklentilerine son noktayı koydu. Tarkan, “‘Bir Oluruz Yolunda’ gibi bir şarkı yazmışım bir kere ve yenisini yazmak gibi bir niyetim de düşüncem de yok” dedi.
(DEVAMI...)
Eurovision’da bu yıl aşılamayan İsrail krizi, şimdiden gelecek yılki yarışmayı gölgeledi. Eurovision’un yedi kurucu ülkesinden biri, 2027 yarışmasını boykot edebileceğini açıkladı.
(DEVAMI...)
Haluk Levent, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı’ndaki konuşması sırasında İsrail’e yönelik eleştirilerde bulununca yayının kesildiğini açıkladı.
(DEVAMI...)
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık meşalesi, bugün tam 107 yaşında. Ünlü isimler de bugünü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı.
(DEVAMI...)
Nice ünlü modelin kapağında göründükten sonra şansının döndüğü, özel mayo sayısıyla her sene olay yaratan ünlü derginin kapağına bu yıl ünlü şarkıcı konuk oldu.
(DEVAMI...)
Rock müzik yorumcusu Hayko Cepkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ‘An Epic Symphony’ organizasyonuyla yollarını ayırdığını duyurdu. Sanatçı, ekonomik sorunlar nedeniyle konser turnesinin iptal edildiğini açıkladı.
(DEVAMI...)
Müzik dünyasında sesiyle olduğu kadar güzelliğiyle de tüm dikkatleri üzerine çeken sanatçı Aysun Kaya, yeni albüm çalışmaları için repertuar toplamaya başladı. Yeni albümünde farklı imajı ve sürpriz şarkılara da yer vereceğini ifade eden Aysun Kaya "Bu çalışma eski ile yeni şarkıların yer alacağı zirve albüm olacak" ifadesini kullandı.
(DEVAMI...)
Ünlü müzik grubu ‘Model’, 10 yıl önce dağılmıştı. Fatma Turgut, Can Temiz ve Okan Işık tarafından kurulan grup, geçtiğimiz günlerde konser vermişti. Model Grubu, bugün bir araya geldiklerini belirterek bir basın toplantısı düzenledi. İşte o açıklamanın detayları!
(DEVAMI...)1
Not: Video Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Dünyanın en önemli müzik endüstrisi figürlerinden John Giddings ile Manifest’in global iş birliği resmen duyuruldu. Dünya starlarının ardındaki dev menajer, grubu Ülker Arena konserinde de izledi.
(DEVAMI...)