Reklam, film ve dizi müziklerinden, Pamela, Ceynur ve Grup Hepsi’ye verdiği şarkılar ile tanıdığımız, 29.02.1980 Balıkesir doğumlu Burak Ekinil bu kez “Balık” adını verdiği kendi albümüyle müzik dünyasına renkli bir giriş yapıyor.
2006'da Pamela Spence'in "Cehennet" isimli albümüne "Kısık Ateşte" şarkısı sözü ve müziği Burak Ekinil'e ait.
2009'da Ceyhun'un çıkardığı "Aşk, Yağmur ve Çikolata" adlı albümdeki "Sonsuza Kadar" isimli şarkıyı da Burak Ekinil yazıp besteledi.
2010 Mart'ta çıkan Grup Hepsi'nin albümündeki, Süleyman Yüksel'in yönetmenliğinde ilginç bir de klip çekilen çıkış şarkısı "Yeter" isimli şarkının da sözü ve müziği Burak Ekinil'e ait.
2012'de Burak Ekinil bu kez “Balık” adını verdiği kendi albümüyle karşınızda...
Müziğe olan yeteneği çok küçük yaşlarda fark edilen ve dokuz yaşında konservatuar eğitimine başlayan Burak Ekinil, 15 yaşında müzik dersleri vermeye başladı. On dokuz yaşında hem Alman Lisesi hem de İstanbul Üniversitesi Konservatuar bölümünü tamamlayarak, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’ne girdi.
Burak Ekinil, lise ve üniversite yıllarında farklı müzik gruplarında solistlik yaptı ve Roxy Müzik Günleri, Fikret Kızılok’u Anma Gecesi gibi etkinliklerde sahne aldı.
2004 yılından itibaren prodüktör, besteci, aranjör, söz yazarı ve vokalist olarak Türkiye’nin en önemli reklam müziklerini hazırlayan “Jingle House” bünyesinde jingle, dizi ve film müzikleri yapıyor. Örneğin 2006'da gösterime giren "Gündelikçi" isimli belgesel filmin müziği ona ait.
“Balık” albümünde yer alan “Hulusi "Kentmen” de dahil on şarkının sözleri, besteleri ve aranjeleri Burak Ekinil’in kendisine ait.
Burak Ekinil’in farklı ve eğlenceli albümü “Balık”, Esen Entertainment etiketi altında dinleyiciyle buluştu.
Burak Ekinil'den İkinci Klip!
"Balık" adını verdiği albümüyle müzik sektörüne merhaba diyen Türk pop müziğinin genç yeteneklerinden Burak Ekinil albümünün ikinci video klibini çekti.
Pek çok reklam, film ve dizi müziğinde söz yazarı, besteci ve yorumcu kimliğiyle karşımıza çıkan Türk pop müziğinin genç isimlerinden Burak Ekinil, ilk albümü "Balık"ın ikinci video klibini sözü ve müziği kendisine ait olan "Kadife" adlı parçaya çekti.
Albümünün çıkışıyla birlikte ilk video klibini Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Hulusi Kentmen'e olan hayranlığı nedeniyle "Hulusi Kentmen" şarkısına çeken şarkıcı "Kadife"nin çekimleri için en sevdiği şehirlerinden biri olan Barcelona'yı tercih etti.
Barcelona sokak sanatçılarının performanslarından görüntüler ve özellikle Burak Ekinil'in Gaudi hayranlığından dolayı Gaudi eserlerinin yer aldığı klip, Kuntay Alpman yönetmenliğinde iki günde çekildi. Park Guell'in keyifli dekorunun bolca kullanıldığı klibe, şehrin yağmurlu dokusu eşlik ediyor.
(Kaynak: ttnetmuzik.com.tr - 13.11.2012)