Hoş Geldin Sevgili Konuk!    [ Müzikli Gezintiler Dileğimizle ...] 25.01.2025

Önceki beğenmeler: 432   
Geri Dön
Geri Dön
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Sitede Ara
Sitede Ara
Top 10 Müzik Listesi
Top 10 Müzik Listesi
Haberler
Haberler
Etkinlik Takvimi
Etkinlik Takvimi
S.S.S
S.S.S
TÜRK POP MÜZiK.NET - Sanatçılar (Biyografi ve Diskografileri)
Burhan Şeşen
Sitemizi
    Geri Dön   (12909 okuma)

Burhan Şeşen
Burhan Şeşen
Burhan Şeşen
FOTO GALERİ

27 Mart 1959’da Eskişehir’de doğdu. İlkokulun birinci sınıfını Diyarbakır’da okudu. Askeri pilot olan babasının Ankara’ya atanması nedeniyle ilk ve ortaokulu Ankara Bahçelievler ilk ve ortaokulu’nda okuyup bitirdi. İlkokul dışında başarısız bir öğrenci olduğunu söyler. Babasının müzik merakı ve annesinin güzel sesi sayesinde müzikle küçük yaşlarda tanıştı.

Kendi sözleriyle Cem Karaca, Barış Manço, Neşe Karaböcek, Hakkı Bulut, Selda, Fikret Kızılok dinleyerek büyüdü. Ortaokul sıralarında Pink Floyd, Cat Stevens ve Bülent Ortaçgil ile tanıştı; onların müzikleriyle hayatı değişti.

Liseye Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde başladı. Yine başarısız bir eğitim dönemi geçirince bu ruh haliyle müziğe biraz daha sıkı sarıldı. İlk aşk, ilk şarkılarını ortaya çıkardı.

Babası THY’ye geçince Ankara’dan İstanbul Bakırköy’e taşındılar. İstanbul’da bol bol platonik aşk vardı. Ağabeyi ile de ayrı idi, zira Ankara’da ODTÜ’de öğrenci idi. Burhan Şeşen de İstanbul’a uyum sağlamakla meşgul idi. Neyse ki müzik ve babasın yurt dışından getirdiği plaklar onu oyalıyordu. O yıllarda ‘sorumluluk’ uygulaması olduğu için okula sadece ders saatlerinde gidiyordu ve böylece daha çok albüm dinleyebiliyordu. Kendisini müziğe ve spora veriyordu. Okulun futbol ve voleybol takımlarında, amatör kümede de Vefa Kulübü’nün futbol takımında sporculuğunu sürdürüyordu.

Pendik Lisesi’ndeki kısa bir dönemden sonra -sporculuğunun da katkısıyla- 50. Yıl Yeşilköy Lisesi’ne kabul edildi. O zamanki Ses Dergisi’nin açtığı müzik yarışmalarında da başarılı oldu. 1976 yılında liseden mezun oldu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema ve TV bölümünü kazandı; orada bir yıl okuduktan sonra Vatan Mühendislik Makina Bölümünü kazanıp İstanbul’a döndü. Bu arada spor ve müzik çalışmaları at başı gidiyordu. Amcası İlhan Şeşen ile ellerinde dar bantlar, Unkapanı’nı aşındırıyorlardı; ama şarkılarının ticari olmaması nedeniyle prodüktörlerin kapılarından hep boynu bükük dönüyorlardı. Sonra Gökhan ODTÜ’yü bırakıp İstanbul’a geldi. İlk grupları BCG böylece kuruluyordu. Grupta Gökhan ve Burhan, Bülent Ergüder, Cengiz Sezmiş ve Hakan Balçık vardı. Sonra Ayşe Tütüncü’nün ön ayak olmasıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde ilk konserlerini verdiler. Amcası İlhan Şeşen de o konser için avukatlık yaptığı Bursa’dan gelip o da sahnedeki yerini aldı. Burhan Şeşen bu arada Ses ve Hayat dergilerinde foto muhabirliği yapmaktaydı ve haftalık müzik eleştirileri yazıyordu. Sonra babasının müziğimize olan inancı sayesinde -zira konserleri finanse ediyordu.

1983 yılında ilk kez Hodri Meydan Kültür Merkezi’nde Grup Gündoğarken adını konsere gelen 30-40 kişiye duyuruyorlardı. O konseri izleyen Levent Kırca gruba “Kadıncıklar” isimli oyunun müziklerini hazırlattı. Oyunda hem şarkılarını icra ediyor hem de ufak tefek roller canlandırıyorlardı. Bu oyun o senenin önemli tiyatro ödüllerini aldı.

Ülfet, Nilgün, Işıl isimli üç hayranları evde doldurdukları bir kaseti Bodrum Mavi’nin sahibi Haluk’a dinletince beğenmesi üzerine o sene bütün yaz Mavi’de çaldılar. Kendi şarkıları dışında Zülfü Livaneli’nin şarkılarını da yorumladılar. Şarkılarının bu değişik yorumunu beğenen Zülfü Livaneli grubu Günay Tuncel’e önerince Ece Bar’ın sahibi Ece Aksoy’a önerir. Patroniçe Ece onay verince 1985 senesini Ece Bar’da geçirler.

Aynı yıl Ferhan Şensoy ve Hümeyra ile birlikte “İçinden Tramvay Geçen Şarkı” isimli müzikli oyunda yer alırlar.

1986 yılında ilk albümleri “Bir Yaz Daha Bitiyor” dinleyicisiyle buluşur.

1988 yılında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri’nde “Resimler (Resimler)” isimli besteleriyle finale kadar gelebilmiş ancak dereceye giremediler.

Ardından 1988’de “Yaz Bulutları”, 1989’da “Bir Günlük Aşk”, albümleri çıkarttılar. Burhan Şeşen 1990 Yılında Söz Mü Babacığım? adlı şarkıyla Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Festivali’ne de katıldı. Grup, 1993’te de “Ankara’dan Abim Geldi” albümü; kısa bir ayrılıktan sonra 1998’de “Mest Of Gündoğarken”, 1999’da “Gündoğarken 1999” ve 2000’de “Istanbul-Atina-Istanbul” albümleri peşpeşe çıkarttılar.

Burhan Şeşen, grup çalışmaları yanı sıra 1996 yılında “Bir Düş Gördüm” isimli solo albümünü çıkardı, iki sene radyoculuk; çeşitli reklam, tanıtım, dizi film müzikleri ve beş senedir kesintisiz devam eden “Yorumsuz” ile özdeşleşen televizyonculuk.... Ayrıca yine Güneş Gazetesi’nde haftalık müzik yazıları çıkmaktadır. 2004’te “Bütün Çocuklarım” isimli dizi filmde rol aldı.

Cam ve Takı sanatçısı Dilara ile evli olan Burhan Şeşen’in Serhan isminde bir oğlu, ilkokula 2004’te başlayan Dilhan isimli kızı oldu. Burhan Şeşen, oğlu Serhan Şeşen’i, ileri derece menenjit olması ve beyninde apse oluşması ardından yatırıldığı hastanede 26 yaşında 4 Aralık 2008’de kalp durması sonucu kaybetti.

Diskografi:
1986 [- 2017 için]
Grup Gündoğarken diskografisine bknz.

1996
Bir Düş Gördüm (Solo Albüm, Bay Müzik)

1- Cevaplar Rüzgarda Yazılı - 04:12
2- Yanında Olsam - 03:29
3- Seni Sevdiğimi Söylemiş miydim Anne? - 03:34
4- Kayboluyor İstanbul - 03:37
5- Ne Güzel - 03:13
6- Nerdeyim - 04:35
7- Lay Lay - 03:08
8- Bu Oyun Bozulmaz mı? - 03:37
9- Sebep Ne? - 03:24
10-Uzakta Olsa da - 03:17

2002
Çocukça Kalın (Selen) / Gökhan Şeşen & Burhan Şeşen (Çocuk Şarkıları Albümü, Ada Müzik, 03.04.2002)

1- Çocuklar Nerde Oynasın - 03:09
2- Uzaydan Bir Gemi Geldi - 03:05
3- Madalya - 03:54
4- Tafatefetatte - 03:05
5- Çok Severim - 05:50
6- Sizi Seviyorum - 04:18
7- Mustafa - 03:08
8- Uçurtma - 03:48
9- Berberli Şarkı - 03:11
10-Okullu Olduk - 04:40

2005
Bir İki Üç Tıp (Albüm, Ada Müzik, 30 Nisan 2005)

1- 1, 2, 3 ve Tıp - 003:33
2- Suç Kimdeyse Boşver - 03:20
3- Çocukluğum Diyarbakır - 03:46
4- Sevdaya İnanmışsan Eğer - 03:39
5- Olur Mu - 03:38
6- Dönmem Mecnun`a - 03:29
7- Nereye - 03:46
8- Hadi Git Uğurlar Olsun - 03:49
9- Bir Büyük Suç - 03:26<
10-Üç Dörtlük Aşk - 02:36
11-1, 2, 3 ve Tıp Remix - 03:59


Şarkılar Yaşar (Kolektif Albüm, Metropol Müzik, Ekim 2005)

7. Burhan Şeşen / İstanbul’da

2016
Annem’e (Kolektif Albüm, DMC, 02.02.2008, ikinci baskı 30.04.2009)
Büyütmek için T ıklay ın Büyütmek için T ıklay ın
2- Burhan Şeşen - Seni Sevdiğimi Söylemişmiydim Anne - 03:34

2018
Olur mu? - Burhan Şeşen & Ezgi Aktan (Single, Ada Müzik, 14.02.2018)

1- Olur mu?

Kapat

Şarkılardan örnekleri sayfaya gömülü Dinle!


Dijital Satış Noktaları:
www.muud.com.tr
fizy.com
itunes.apple.com/tr
www.deezer.com
open.spotify.com
play.google.com
www.napster.com
www.qobuz.com
tidal.com (Norveç)

2019
Giderler (feat. Ahmet Ali Arslan, Alper Bakıner, Burhan Şeşen, Defne Bayrak, Erdal Güney, Ezgi Aktan, Gökhan Şeşen, Gözde Öney, Hüseyin Turan, Kamucan Yalçın, Mahmut Çınar, Murat Ak, Onur Dilber, Saygın Akbudak & Tuğba Tezer) (Single, Tahta Kedi, 14.06.2019)

1- Giderler (feat. Hüsnü Arkan, Ahmet Ali Arslan, Alper Bakıner, Burhan Şeşen, Defne Bayrak, Erdal Güney, Ezgi Aktan, Gökhan Şeşen, Gözde Öney, Hüseyin Turan, Kamucan Yalçın, Mahmut Çınar, Murat Ak, Onur Dilber, Saygın Akbudak & Tuğba Tezer) - 03:35
Resmi Facebook Profil Adresi:
www.facebook.com/burhan.ozel
Resmi Facebook Sayfa Adresi:
www.facebook.com/pages/Burhan-Şeşen
Resmi Twitter Adresi:
www.twitter.com/burhansesen
Resmi Instagram Adresi:
www.instagram.com/burhansesen
SinemaTürk Sayfa Adresi:
www.sinematurk.com/kisi/9456/Burhan-Sesen
Sinemalar Sayfa Adresi:
www.sinemalar.com/sanatci/134484/Burhan-sesen
Grup Gündoğarken Resmi Facebook Sayfa Adresi:
www.facebook.com/GrupGundogarken

YUKARI | TOP | OBEN





Geri Dön

Sanatçılar (Biyografi ve Diskografileri)

Telif Hakkı © Gönderen: Turkpopmuzik.net - (12909 okuma)

Artists ©