Gerçek ismi Yüksel Venedik olan sahne ismiyle Cenk Eren, 1 Şubat 1966 tarihinde Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Ankara’da tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda 1 sene dansçı olarak görev aldı.
Müzik hayatına ilk kez yine Ankara’da çeşitli gece klüplerinde sahne alarak başladı. 1985 yılında ‘Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu’nda korist olarak görev almaya başladı. Sahne çalışmaları ağır basınca Ankara Radyosu’ndan istifa edip, gece klübü çalışmalarına devam etti.
1986-1988 yılları arasında İzmir İstihkam Okulu / Narlıdere’de askerlik görevini yaptı. 1990 senesinde Alanya’ya gitti ve 3 sene boyunca Alanya’da yaşadı. Bu dönemde sahne çalışmalarına yine Alanya’da devam etti.
1993 senesinde İstanbul’a geldi. 1995 yılında ilk albüm “Ve Cenk Eren” piyasaya çıktı. Aynı dönemde İstanbul’da gece klüplerinde sahne almaya başladı.
2000 yılında Star TV’de öğleden sonra kuşağında “Yıldız Savaşları” isimli TV programını gerçekleştirdi. Bu dönemde “Gözlerin” isimli 2. albümünü piyasaya çıkarttı. Albüm ile ilgili bir yorum aşağıya alınmıştır.
Yakışıklı, etkili bakışları ve başarılı bir yorumu olan Cenk Eren belki ilk albümünde pek istenen tirajı elde edemedi ama geleceği parlak gençlerden biri olduğunu kanıtladı.
Türk musikisinde başarılı bir imajla markete giren Eren, Yeşil Müziği tebrik etmek lazım, çünkü uzun zamandır Türk musikisine yatırım yapılmamıştı. “Karabiberim” adlı şarkıyı söylerken efendi bir kimlik ve ağırbaşlı bir imaj çizen Eren özellikle “Gözlerin” adlı şarkıda muhteşem bir performans sergiledi. Repertuar bazında eksik kalan albümde Ali Kocatepe’nin “Hey Gidi Dünya” adlı şarkısı ve yine aynı bestecinin seksenli yıllarda Nükhet Duru’nun yorumladığı “Deli Gönlüm” adlı şarkı ile Edip Akbayram’ın klasik şarkısı “Hava Nasıl Oralarda” adlı şarkısını Cenk Eren’in yorumundan da dinliyoruz.
Müzik direktörlüğünü Özkan Turgay’ın yaptığı albümde düzenlemelerin özellikle Trafik ve Soundu çok başarılı, Turgay yılların deneyimini bu albümde yansıtmış, özelikle piano akompaniler Türk musikisi tınılarını bize yaşatıyor.
İlk albümü pek parlak olmasa da Cenk Eren’in gelecek adına umut veren bir yorumcu olduğunu söyleyebiliriz.
(Yukardaki bölüm www.michaelshow.net albüm yorumu sayfasından alıntıır.)
2002 yılında Nükhet Duru ile “Muhteşem İkili” projesine başladı. İstanbul Günay Restaurant’ta başlayan bu projeyi çeşitli organizasyonlarda ve Show TV’de bir TV programında devam ettiler.
2003 yılında Marşandiz Müzikten “Kader Çıkmazı” isimli 3. solo albümünü çıkarttı.
2004 yılında ise Nükhet Duru ile birlikte “Muhteşem İkili” isimli albümü çıkarttılar.
2005 Mart aylarında Nükhet Duru ve Ali Poyrazoğlu birlikte, bir restoranda her hafta “Myhoş Kabare’ sahnelediler.
2006’da üç yıl aradan sonra yaptığı 4. solo albümünü müzik marketlere sunan Cenk Eren “Kiraz Mevsimi” adını verdiği albümünde üç Sezen Aksu şarkısını da yorumladı. Sezen Aksu dışında Barlas, Mufide İnselel ve Hakan Tok gibi isimlerinde şarkılarının bulunduğu albümün vokal koçluğunu Levent Yüksel yaptı. Ayrıca Cenk Eren bu albümünde, ünlü şair Sabahattin Ali’nin şiiri “Gurbet Hapishanesi”nde kendi bestesi ile karşımıza çıkıyor.
2012’de gece hayatının sevilen ismi Cenk Eren, yaza girerken yepyeni Maxi Single’ı “Kasetimi Al” ile yaza merhaba diyor. Cenk Eren, maxi single’ında, yazın coşkusuna ve romantizmine yakışır 5 şarkısını müzikseverlerle buluşturuyor.
Cenk Eren’in Sinan Akçil, Mustafa Ceceli, Özgür Ordulu ve Cem İyibardakçı gibi önemli isimlerle çalıştığı maxi single’ında dikkat çeken özelliklerden birisi de çalıştığı tüm bu aranjörlerin farklı dönemlerde Cenk Eren’in orkestra şefliğini yapması.
Cenk Eren’in albüme adını veren “Kasetimi Al” parçasının söz ve müziği Alper Arman ve Onur Özdemir imzasını taşırken düzenlemesi ise Cem İyibardakçı tarafından yapıldı. Single’da yer alan yeni diğer iki şarkı “O Aşk Eskidendi” ve “Aldım Sazı Elime”nin söz ve müziği ise Onur Baştürk’e ait. Şarkıların düzenlemeleri; “Aldım Sazı Elime” Mustafa Ceceli, “O Aşk Eskidendi” ise Özgür Ordulu tarafından gerçekleştirildi. Maxi single’da yer alan diğer şarkılar “Tanımam Lazım”’ın söz ve müziği Fettah Can ve Caner Tepecik, “Kendime Kaldım”’ın söz-müziği ise Sinan Akçil’e aitken iki şarkının düzenlemeleri de Sinan Akçil tarafından gerçekleştirildi.
Poll Production by Polat Yağcı tarafından yayınlanan maxi single’ın vokal koçluğunu Levent Yüksel, süpervizörlüğünü ise İzel üstlendi. Albüm fotoğrafları Muhsin Akgün tarafından çekildi. Single’ın ilk klibi Burak Ertaş tarafından albüme adını veren “Kasetimi Al” parçasına çekildi.
Cenk Eren’in Yeni Şarkısı Radyoları Kasıp Kavuruyor
Cenk Eren’in yeni çalışması, “Az Zehir Az Da Bal” radyolarda kısa sürede en çok istek alan şarkılar arasında yerini aldı.
Radyolarda 3 günde en çok istek alan şarkılar arasında yerini aldı..
Cenk Eren kariyerinin 2. single çalışmasını tamamladı.
Sahnelerin deneyimli ismi Cenk Eren, sözü ve müziği Ravi İncigöz ve Cüneyt Tek’e, düzenlemesi ise Febyo Taşel’e ait olan “Az Zehir Az Da Bal” isimli yeni çalışmasıyla 2 yıl ara verdiği müzik çalışmalarına yeniden start vermiş oldu.
(Kaynak: www.babakus.com / muzikonair.com - 08.04.2014)
Türkiye’de, eğlence sektörünün vazgeçilmez sanatçısı Cenk Eren, kariyerinin en önemli albüm projesine imza attı. Cenk Eren, yeni albümünde, Türk Pop Tarihi’nin gelmiş geçmiş en büyük seslerinden biri olan Tanju Okan’ın en popüler 10 şarkısını yeniden yorumladı.
‘Repertuvar - Tanju Okan Şarkıları’ adı ile müzik marketlere yerini alacak olan albümün prodüktörlüğünü Şafak Karaman ve Sarp Özdemiroğlu ve aranjörlüğünü yine Sarp Özdemiroğlu yaptı.Tamamı ile akustik kayıtların hakim olduğu albümün aranjelerinde, şarkıların 1960’lı ve 70’li yıllardaki orijinal sounduna sadık kalınarak yeniden düzenleme yapıldı.
Albümün ilk video klibi, sözlerini Mehmet Teoman’ın yazdığı ve yabancı marketten Türk Pop Müziği’ne adapte edilen ‘Kadınım’ isimli unutulmaz şarkıya çekildi.
Bir proje albümü olan ‘Cenk Eren-Repertuvar / Tanju Okan Şarkıları’ albümü, 13 Kasım’da müzik marketlerde satışa çıkıyor.
(Albüm açıklaması)
Cenk Eren’den Yeni Albüm: ‘Ferdi Özbeğen Şarkıları’
Tüm hazırlıkları tamamlanan ‘Repertuvar - Ferdi Özbeğen Şarkıları’ albümü Cenk Eren’in yorumuyla bugün tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda satışa çıkıyor.
Cenk Eren, ‘Repertuvar’ başlığı altında yaptığı proje albümler çalışmasında geçtiğimiz yıl ilk olarak ‘Tanju Okan Şarkıları’ projesi ile müzik marketlerde yer almış ve yılın en iyi proje albümlerinden birine imza atmıştı.
Ünlü sanatçı, ‘Repertuvar’ serisinde bu kez, ‘Ferdi Özbeğen Şarkıları’nı yorumladı. 8 Aralık tarihinde Şafak Karaman Production etiketi ile tüm müzik marketlerde yerini alacak olan albümde Cenk Eren, Ferdi Özbeğen’in 10 hit şarkısını yorumladı.
Ferdi Özbeğen diskografisinden özenle seçilen 10 eser yeni projenin yılın en iyi albümlerinden biri olacağının da habercisi…
Aranjörlüğünü Sarp Özdemiroğlu’nun yaptığı albüm soundunda eserlerin Ferdi Özbeğen tarafından yorumlanan orjinal hallerine de sadık kalındı. Albüm fotoğrafları Mustafa Nurdoğdu’ya ait. Kapak tasarımları ise Geomim ekibi tarafından yapıldı…
Albümün ilk klibi sözlerini Ülkü Aker’in yazdığı ‘O Günler’ şarkısına çekilecek…
(Kaynak: www.milliyet.com.tr / www.magazinkolik.com / www.gecce.com / www.magazinci.com - 08.12.2016)
Cenk Eren’den “Repertuvar Ferdi Öğbeğen Şarkıları” Albümüne 2. Klip
Cenk Eren, ‘Repertuvar’ başlığı altında yaptığı proje albümler çalışmasında geçtiğimiz yıl ilk olarak ‘Tanju Okan Şarkıları’ projesi ile müzik marketlerde yer almış ve yılın en iyi proje albümlerinden birine imza atmıştı.
Ünlü sanatçı, 8 Aralık tarihinde ikinci “Repertuvar” albümü ‘Ferdi Özbeğen Şarkıları’nı çıkarttı ve albümünün ilk klibini “O Günler” şarkısına çekmişti.
Cenk Eren albümünün ikinci klibini sosyal medyada yaptığı anket sonucunda hayranlarından en çok oy alan ‘Bir Şarkımız Vardı’ya çekti.
18 Saat süren klip çekiminde Cenk Eren’e Ferdi Özbeğen’in konser görüntüleri eşlik etti.
(Kaynak: www.magazinci.com - 25.02.2017)
Cenk Eren’in Yeni Şarkısı Hamamdan Çıktı!
Başarılı sanatçı Cenk Eren “Göçtük Sevdadan” adını verdiği yeni single’ı ile iki yıllık özlemi sonlandırıyor.
Bestesi Eric Satie’ye ait olan Arap yarımadasının en beğenilen ezgilerinden “Ya Sidi” adlı eseri Sibel Algan’ın sözleri ile Türkçeye uyarlayan Cenk Eren, yeni şarkısı ile tam anlamıyla duygusal bir fırtına koparacak.
Geçtiğimiz günlerde şarkısına Gülşen Aybaba yönetmenliğinde bir de klip çeken Cenk Eren, 7 Aralık’ta müzik severlerle buluşacak ‘Göçtük Sevdadan’ı sosyal medya hesaplarından da müjdeledi.
Bambaşka bir kimliğe büründüğü klip setinde Görüntü Yönetmeni Veli Kuzlu’nun direktifleri ile sıra dışı bir performansa imza atan başarılı sanatçı, single’ının fotoğraf çekimlerinde de alışılagelmişin dışına çıkarak yaşadığı başkalaşımı objektiflere yansıttı.
Bu doğrultuda klip setini ziyaret eden gazetecilere kısa bir de açıklama yapan başarılı sanatçı Cenk Eren, “Geçtiğimiz nisan ayında yurt dışından gelen misafirlerimle birlikte küçük bir İstanbul turu yapıp sonrasında da Cağaloğlu’nda bir hamama gittik. Hamam avlusunda tamamen tesadüfen iki arap turistin bu şarkıyı dinlediğini fark ettim ve şarkının melodisi beni adeta esir aldı. Hiç vakit kaybetmeden şarkıyı bulup neler yapabileceğimize baktık. Sevgili Sibel Algan’ın yazdığı harika sözlerle muhteşem bir şarkı çıktı ortaya. Çok heyecanlıyım. Bu şarkının klipte dahil olmak üzere her aşamasında kendimi yeniden keşfettim. Özetle yeni single’ımızın temellerini hamamda attık diyebilirim.” ifadeleriyle yaşadığı heyecanı basın mensuplarıyla da paylaştı.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 06.12.2018)
Cenk Eren’den Selda Bağcan Şarkıları
Cenk Eren, ses getiren ‘Repertuvar’ proje albümleri serisine “Selda Bağcan Şarkıları” ile devam ediyor.
Usta sanatçı Selda Bağcan’ın birbirinden güzel şarkılarını yeniden yorumlayan Cenk Eren’in “Selda Bağcan Şarkıları” ismini taşıyan yeni albümü tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda satışta.
Eğlence ve sahne dünyasının efsane ismi Cenk Eren, Tanju Okan ve Ferdi Özbeğen şarkılarını seslendirdiği “Repertuvar” proje albümlerindeki güçlü yorumculuğuyla müzik severlerden büyük beğeni toplamış ve yılın en iyi proje albümlerine imza atmıştı.
Projelerinde yakaladığı başarıyla kendinden söze ettiren Cenk Eren, ‘Repertuvar’ serisinde bu kez ‘Selda Bağcan Şarkıları’nı yorumladı.
“Repertuvar - Selda Bağcan Şarkıları” albümünün yapımcılık ve prodüktörlüğünü Selda Bağcan üstlendi. Usta sanatçının 10 şarkısına yer verilen albümde Cenk Eren, Selda Bağcan ile bir şarkıyı da düet olarak seslendirdi.
Selda Bağcan diskografisinden özenle seçilen 10 eserin yeniden yorumlandığı proje, şimdiden yılın en iyi albümlerinden biri olarak gösteriliyor.
Uzun süren bir hazırlık ve stüdyo aşamasından sonra albümünü müzikseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşayan Cenk Eren “Önceki iki proje albümde hit şarkılarını seslendirdiğim iki büyük sanatçı hayatta olmadıkları için düet yapmaktan mahrum kalmıştım. Ama bu albümde Allah ömür ve sağlık sıhhat versin sevgili Selda Bağcan ile düet yapabildim. Bu albümün de bendeki yeri çok ayrı olacak” cümleleriyle duygularını ifade ediyor.
(Kaynak: www.magazinci.com / wwww.magazinkolik.com - 20.12.2019)
Cenk Eren’den Özel Barış Manço Albümü
Başarılı şarkıcı Cenk Eren’den ‘Repertuvar Barış Manço Şarkıları’ albümü geliyor. Merakla beklenen albüm 25 Haziran’da dinleyicilerle buluşacak. Cenk Eren albümde Barış Manço’nun unutulmaz bir çok eserini seslendiriyor.
Geçtiğimiz yıllarda Tanju Okan, Ferdi Özbeğen ve Selda Bağcan proje albümleriyle büyük beğeni toplayan başarılı şarkıcı Cenk Eren 4.proje albümüyle geliyor. Yaklaşık 1 yıldır üstünde çalıştığı ‘Repertuvar Barış Manço Şarkıları’ albümünün hazırlıklarını tamamlayan Eren, 25 Haziran’da albümü dinleyicilerin beğenisine sunuyor.
7’den 70 ‘e herkesin çok severek dinlediği Barış Manço’nun unutulmaz eserleri Kol Düğmeleri, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Alla Beni Pulla Beni, Unutamadım, Can Bedenden Çıkmayınca, Dağlar Dağlar, Gibi Gibi, Ben Bilirim, Kara Sevda ve Gül Pembe’nin yer aldığı DMC imzalı albümün müzik direktörlüğünü Sarp Özdemiroğlu üstlenirken, şarkıların tüm düzenlemeleri de Berk Eyüpoğulları tarafından yapıldı. Eren albümde ‘Alla Beni Pulla Beni’ şarkısında da başarılı şarkıcı Zara ile düet yaptı.
(Kaynak: qualitydergisi.com - 24.06.2021 / www.sabah.com.tr - 27.06.2021)
Cenk Eren’in İlk Deneyimi, Aşk Şarkısı Yazdı! “Kadife Örtü”
Kendi müzik şirketini kuran Cenk Eren kariyerinde ilk defa bir şarkı sözü yazdı.
Tanju Okan, Ferdi Özbeğen, Selda Bağcan, Barış Manço şarkılarını seslendirdiği “Repertuvar” proje albümlerindeki güçlü yorumculuğuyla müzik severlerden büyük beğeni toplayan Cenk Eren, bu kez de yeni şarkısı ‘Kadife Örtü’nün sözlerini yazdı.
Bestesi ve düzenlemesi Okay Barış’a ait olan şarkının stüdyoda okuma koçluğunu Sezen Aksu yaptı.
‘Kadife Örtü’nün klibini Kemal Başbuğ çekti.
Cenk Eren’in “Kadife Örtü” adlı yeni şarkısı Tüm dijital müzik platformlarında satışa çıktı.
Cenk Eren bundan sonra “Kadife Örtü” gibi daha çok şarkılar üreteceğini ve kendi müzik şirketinden kısa aralıklarla müzik severlerle buluşacağını söyledi.
(Kaynak: www.magazinkolik.com / www.magazinci.com- 14.01.2022)
Cenk Eren’den “Anlamazsınız Sevdadan”
Cenk Eren, yeni şarkısını müzikseverlerin beğenisine sundu.
Kariyerinde ilk kez sözü ve müziği kendisine ait olan bir şarkıya imza atan Eren, “İlişkilerin her zaman iki insan arasında yaşandığına inanan biriyim. Maalesef günümüzde her aşık olana ve her sevgiyi arayana anlamsız bir korku ve mutsuzluk aşılanması beni çok etkiledi” diyerek duygularını “Anlamazsınız Sevdadan” şarkısında ifade ettiğini dile getirdi.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr - 06.12.2022)
Diskografi: 1995 Ve Cenk Eren (Albüm, )
2000 Gözlerin (Albüm, Yeşil Müzik / Çınar Müzik)
1- Mahmur Bakışlı Dilber - 03:21
2- Deli Gönlüm - 03:49
3- Gözlerin - 05:07
4- Hey Gidi Dünya - 03:29
5- Gökte Yıldız Ay mısın - 02:44
6- Yavaş Yavaş - 06:03
7- Çaresizim - 05:14
8- İçin İçin Yanıyor - 03:14
9- Toprak - 04:46
10-Hava Nasıl Oralarda - 03:29
2003 Kader Çıkmazı (Albüm, Marşandiz Müzik)
1- Kader Çıkmazı - 04:23
2- Dert Dermanım -03:54
3- Oh Olsun -03:57
4- Sen Yarattın Beni (Latin Pop Mix) - 02:56
5- Sonbahar Rüzgarı - 04:02
6- Eninde Sonunda - 03:09
7- Silemem - 03:57
8- Hasretim Sana - 05:35
9- Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar - 05:01
10-Sen Yarattın Beni (acc.mix) - 03:03
11-Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar (Remix) - 04:27
2004 Muhteşem İkili (Nükhet Duru/Cenk Eren) (Albüm, Şahin Özer Müzik, 25 Haziran 2004)
1- İyi ki Varsın 2- Deh Deh (C.Eren-solo)
3- Beni Tanıma (N.Duru-solo)
4- Dert Dermanım (C.Eren-solo)
5- Yorma (N.Duru-solo) 8- Özürle Gidiyorum (N.Duru-C.Eren)
9- Ben Sana Vurgunum (N.Duru-solo)
10-Özürle Gidiyorum (C.Eren-solo)
11-Deh Deh (C.Eren-solo) (Remix)
2009 Dönüm Noktam (Albüm, DMC Müzik, 02.04.2009)
1-Kendime Kaldım
2-Dönüm Noktam
3-Tanımam Lazım
4-Hüda Aşkına
5-Ödül
6-Hoşgeldin Aşk
7-İyi ki
8-Tanrıdan Diledim
2012 Kasetimi Al (Maxi Single, Poll Production, 11.06.2012)
1.
Kasetimi Al(Söz & Müzik : Onur Özdemir&Alper Narman) 2. O Aşk Eskidendi
(Söz & Müzik : Onur Baştürk) 3. Aldım Sazı Elime
(Söz & Müzik : Onur Baştürk) 4. Tanımam Lazım
(Söz & Müzik : Fettah Can) 5. Kendime Kaldım
(Söz & Müzik : Sinan Akçıl)
2015 Repertuvar - Tanju Okan Şarkıları (Albüm, Şafak Karaman Prod., 12.11.2015)
1. İki Yabancı
2.
Kadınım 3. Hasret
4. Deniz ve Mehtap
5. Gözünde Yaşlarla
6. Kemancı
7. Öyle Sarhoş Olsam ki
8. Kadehi Şişeyi Kırarım Bugün
9. Deli Gibi Sevdim
10.Şerefe
Adaletin Bu mu Dünya / Repertuvar Selda Bağcan Şarkıları (Albüm, Majör Müzik, CD 16.12.2019, Dijital 18.12.2019)
1-
Adaletin Bu mu Dünya
- 03:06
2- Gesi Bağları - 03:49
3- Çemberimde Gül Oya - 02:33
4- Sivas Ellerinde Sazım Çalınır - 03:09
5- Tatlı Dillim (Neredesin Sen) - 02:21
6- Öyle Bir Yerdeyim ki - 04:52
7- Düşen Hep Yerde mi Kalır - 04:09
8- Magusa Limanı - 04:57
9- Beni Unutma - 03:43
10-Ziller ve İpler - 04:30
2020 Adaletin Bu mu Dünya / Repertuvar Selda Bağcan Şarkıları ([LP=Longplay] PLAK Albüm, Majör Müzik, 03.01.2020)
A Yüzü: 1- Adaletin Bu Mu Dünya
2- Gesi Bağları (Düet Selda Bağcan)
3-
Çemberimde Gü Oya 4- Sivas Ellerinde Sazım Çalınır
5- Tatlı Dillim
B Yüzü: 1- Öyle Bir Yerdeyimki
2- Düşen Hep Yerdemi Kalır
3- Mağusa Limanı
4- Beni Unutma
5- Ziller ve İpler
2021 Repertuvar Barış Manço Şarkıları (Albüm, DMC, 25.06.2021)
1-
Kol Düğmeleri 2- Sarı Çizmeli Mehmet Ağa
3-
Alla Beni Pulla Beni (Düet: Zara) 4- Unutamadım
5- Can Bedenden Çıkmayınca
6- Dağlar Dağlar
7- Gibi Gibi
1- Ben Bilirim
9- Kara Sevda
10-Gülpembe
Deli Mavi (Söz ve Seda Akay) / Yeşim Salkım & Yaşar & Zerrin Özer & Hazal & Cenk Eren & Özge Özder & Sinan Güleryüz & Büşra Pekin (Single, Poll Production, 25.10.2023)
1-
Deli Mavi (Söz ve Seda Akay)