11 Kasım 1969 İstanbul doğumlu. 1974 senesinde İstanbul Belediye Konservatuarı Piyano bölümüne girdi. 10 yıl süren müzik eğitiminin sonunda Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi’nden mezun oldu. Birçok TV kanalında jingle ve jenerik müzikleri yaptı. Birçok sanatçının albümünde aranjör ve besteci olarak yer aldı. Tiyatro müzikleri de yapan Emre `DELİ DUMRUL` müzikaline de adını yazdırdı. Internet üzerinde yapılan uluslararası müzik yarışmasında 2000 besteci arasında ilk 60’a girmeyi başardı. FIDOF`un düzenlediği Malta Müzik Festivali’nde en iyi 2. aranjör ödülünü kazandı.
Yıllarca Türk müzik sektörüne hizmet verdi. Birçok insanın heyecanına ve hayallerine ortak oldu. Onlarla birlikte o da mesleğinde bir adım daha öne çıkmak için yıllarca çalıştı. Bu işin birçok maddi ve manevi sıkıntısına katlandı. Kazandığı tecrübelerimi ve emeğini, alın terini bu sefer kendi için harcamaya karar verdi. Önümüzdeki yıllarda geniş zamana yaymayı hedeflediği bir çok projesi var. Bu projelerini hayata geçirmeden önce, bu güne kadar geri planda tutmayı hedeflediği Emre Önbayraktar ismini, artık öne çıkartmakla işe başladı. Onlar ve diğerleri albümü benim ilk solo albümüm olmakla beraber, benim için yıllarca omuzlarında birikmiş olan yükü, ruhumda sıkışıp kalmış olan acıları, beklentileri, başkaldırıyı ve umutları temsil ediyor. Öte yandan benim için yakın zamanda yeni ufuklara koşmasını sağlayacağına inandığı bir ‘araç’ rolü üstleniyor. Bu sebeplerle böyle bir solo albüm yapma kararı aldı.
Müzik piyasasında aranjör olarak yaptığı ilk çalışma olan Tuğrul Arsever’in 1995 yılında piyasaya Raks Müzik etiketi ile yayınlanan “Bir tanem” adındaki albüm oldu, bu albüm profesyonelliğe attığı ilk adım ve müzik kariyerinin de başlangıcı oldu.
2001’in Mayıs ayında Emre Önbayraktar ile birlikte katıldığı Grup Destan
grubunda gitar, klavye ve vokal olarak yer aldı ve “Destan III” albümünün kayıtlarında bulundu.
2005’te çıkardığı “Onlar ve Diğerleri” adlı albümde 12 şarkı yer alıyor. 10 Şarkı Türkçe, 2 şarkı İngilizce. Albümde adı geçen isimler şunlar: Cenk Eroğlu, Kip Winger, Rod Morgenstein, Andy Timmons ve Kıvanç Kaytanlı.
Albümün içinde klip çekimi sırasında çekilmiş olan fotoğraflarla ve albüm içeriği hakkında geniş detaylara yer verdiği 24 sayfalık bir kitapçık ve bir adet CD yer alıyor. Buna bir kitapçık diyor, çünkü bir kitap kurgusu gibi tasarlamaya çalışmış. Albüm konseptinin temelini oluşturan kendi yazdığı kısa bir öykü var içinde. Bu öykünün başrol oyuncuları ‘Onlar ve Diğerleri’. Yardımcı oyuncular ve figüranlar ise ‘Birileri’ rolü ile karşımıza çıkıyor. Öykü, finalindeki şarkı isimlerinden oluşan tamlamaların paragraf içindeki kullanımı ile ‘umut var’ mesajını vererek son buluyor.
Emre Önbayraktar’ın “Varlığın Yokluğunda” adını verdiği ikinci albümü Ada Müzik etiketi ile 17 Haziran’da raflardaki yerini alacak.
Bu albümde 12 şarkı yer almaktadır. Emre, bu şarkıların arasında önceleri çeşitli gurup ve müzisyenler tarafından farklı şekillerde icra edilen, bestesi Kaptanzade Ali Rıza Bey’e güftesi Ömer Bedrettin Uşaklı’ya ait olan “Denizde Akşam” adındaki çok eski bir Türk Müziği bestesini ‘blues’ kalıplarına uygun olarak düzenleyerek bir ilke imza atmıştır.
Albümün en önemli özelliklerinden birisi de, Emre Önbayraktar’ın Cemal Süreya’ya ait olan “Sana Giden Yollar Kapalı” adındaki o çok sevilen şiirini bestelenmiş olarak dinleyicilere sunuyor olması.
Bunların yanında “Mesafeler” adındaki şarkısında Birsen Tezer ile yaptıkları düet bu albümdeki en güzel sürpriz.
Albümün genel tarzına baktığımızda melodik yapıları kadar sözlerin de güçlü olduğunu ve rock yelpazesinin aralıklarında fazlasıyla dikkat çekeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Birsen Tezer ile yaptıkları düetin farklılığı da bu noktada dikkat çekiyor. “Varlığın Yokluğunda” albümü, müzikseverlere bu güne kadar çeşitli sanatçılarla bir çok düet yapmış olan Birsen Tezer’i, “Mesafeler” şarkısında teşkil ettiği bu değişik örnekle rock tarzında da Emre Önbayraktar ile birlikte dinleme şansı sunuyor.
6- Kolay Değil (Söz & Müzik: Mansur Ark, Düz.: Emre Önbayraktar)
7- Bodrum (Söz & Müzik: Mansur Ark, Düz.: Emre Önbayraktar)
Hijazz (Etnik JazzAlbüm, Most Müzik, 28.12.2010)
4) Segah - 03:39:
(Beste: Tamburi Büyük Osman Efendi
Düzenleme: Alper Berksü - Emre Önbayraktar
Bilgisayar Programlama: Emre Önbayraktar
Ney: Aziz Şenol Filiz
Tambur: Biol Yayla
Perküsyon: Engin Gürkey
Vokal: Ayla Bursa Berksü)
2012
Bu Defa / Mansur Ark (Maxi Single, DMS Müzik, 27.04.2012)
1. Senin Kokun Ayrı (Söz & Müzik: Mansur Ark, Düz.: Emre Önbayraktar)
2. Bu Defa (Söz & Müzik: Mansur Ark, Düz.: Emre Önbayraktar)
3. Çok Denedim (Söz & Müzik: Mansur Ark, Düz.: Emre Önbayraktar)
4. Senin Kokun Ayrı (Akustik) (Söz & Müzik: Mansur Ark, Düz.: Emre Önbayraktar)
2016
Varlığın Yokluğunda (Solo Pop Albüm, Ada Müzik, 17.06.2016)
1. Bazen (Söz – Müzik: Emre Önbayraktar)
2. Denizde Akşam (Söz: Ömer Bedrettin Uşaklı, Müzik: Kaptanzade Ali Rıza Bey)
3. Mualla (Söz – Müzik: Emre Önbayraktar)
4. Hüzün (Söz – Müzik: Emre Önbayraktar)
5. Anam Ağlar (Söz – Müzik: Emre Önbayraktar)
6. Her Aşkın Türküsü (Söz – Müzik: Emre Önbayraktar)