1986 Trabzon doğumlu, liseyi Güzel Sanatlar Müzik bölümünde okuduktan sonra üniversitede Müzik bölümüne devam edip bitiren Fikret Dedeoğlu, sözü ve müziği kendisine ait olan ilk profesyonel şarkısı “Bekliyorum”, Seda Önder'in 2012 yılında çıkardığı “Şaheser” isimli maxi single albümünde yer aldı.
Sözü ve müziği Fikret Dedeoğlu’na ait, sosyal medyada “Buldun mu” olarak da bilinen ve çok ses getiren “Elveda” isimli şarkı ilk kez profesyonel bir stüdyo albümü, Gülşah Buzlu'nun “Gülşah Buzlu 2014”de yer aldı.
‘Hoş Geldin’ Ayrılık Diyerek Müzik Dünyasına Giriş Yapıyor!
Kendine has yorumu ve birbirinden güzel şarkılarıyla müzik dünyasına merhaba diyen Fikret Dedeoğlu “Hoş Geldin Ayrılık” albümü ile müzikseverlerle buluşuyor.
FARKLI BİR SES, SAĞLAM BİR YORUM; FİKRET DEDEOĞLUFİKRET DEDEOĞLU “HOŞ GELDİN AYRILIK”
Poll Production etiketi Polat Yağcı prodüktörlüğünde piyasaya çıkan ve toplamda 12 şarkıdan oluşan “Hoş Geldin Ayrılık” albümünün çıkış parçası olan “Haklısın” şarkısının sözü Murat Sağır, müziği Hakan Demirtaş imzası taşıyor. “Unutamazsın” şarkısında ise sanatçıya Türk Pop Müziği’nin en önemli isimlerinden Yıldız Tilbe eşlik ediyor. Albümün en dikkat çeken parçalarından biri olan “Unutamazsın” yılın en iddialı düeti olmaya aday.
“Hoşgeldin Ayrılık” isimli albümün 11 şarkısının sözü ve müziğinde imzası bulunan Fikret Dedeoğlu, besteci ve müzisyen yönüyle de ön plana çıkıyor. Albümdeki “Elveda” şarkısı ile internet ortamında hızla yayılarak, büyük popülariteye ulaşan Fikret Dedeoğlu, diğer şarkıları ile de adından sıkça söz ettirecek.
İSTANBUL RİTİM TUTTU
Albüm fotoğrafları için Emre Yunusoğlu’nun objektifine poz veren Fikret Dedeoğlu, albümün ilk video klibi olan “Haklısın”da ise başarılı yönetmen İrem Haykır ile çalıştı. Taksim, Eminönü, Pierre Loti ve Beşiktaş gibi İstanbul’un farklı semtlerinde yapılan çekimler yaklaşık 2 gün sürdü. İstanbul’un her köşesinden farklı insan manzaralarının yer aldığı video klipte 7’den 70’e herkes sanatçıya ritim tutarak eşlik etti. (Kaynak: www.haberkonseyi.com - 19.11.2015)
Fikret Dedeoğlu “Her Şeyim Sen Olsana” Diyor
Fikret Dedeoğlu, 2015 yılında “Hoş Geldin Ayrılık” albümü ile başladığı müzik yolculuğuna birbirinden iddialı şarkılarla devam ediyor.
Başarılı sanatçı, “Haklısın”, “Unutmayacağım” ve “Keşke” isimli teklilerinin ardından dördüncü single’ı “Her Şeyim Sen Olsana” ile müzikseverlerle buluşuyor.
Sözü ve müziği Fikret Dedeoğlu’na, aranjesi Emre Bayar’a ait olan şarkının mix-mastering’ini Özgür Yurtoğlu üstlendi.
Yönetmenliğini Kemal Başbuğ’un yapmış olduğu “Her Şeyim Sen Olsana” şarkısına Levent’te Carbon Stüdyolarında video klip çekildi. Fikret Dedeoğlu’nun performans görüntülerinden oluşan klip tüm müzik kanallarında yerini aldı.
(Kaynak: www.magazinci.com - 19.12.2020)
Diskografi:
2012
Şaheser / Seda Önder (Maxi Single, Kaya Müzik, 12.04.2012)