Grup Üyeleri: Nurhat Şensesli-bas gitar, Burç Şensesli-klavye, Volkan Öktem-davul, Mehmet Akatay-ritim, perküsyon, Nuri Lekesizgöz-kanun, Ergun Hepbildik-keman, Özkan Alıcı-bağlama, Hüsnü Şenlendirici-klarinet
Türk müziği geleneklerini en güncel şekilde ifade eden ve bunu cazın vazgeçilmez ögeleri ile harmanlayan Laço Tayfa son albümü “Hicaz Dolap”ın ardından çıktığı Türkiye turnesinde müzikseverlerle buluştu. Yeni çalışmalar içinde olan bu mini-orkestra ateşli doğaçlamalar seslendirdi...
Laço Tayfa ve Hüsnü Şenlendirici:
Başta Türk Müziğinin çeşitli dallarındaki sanatçılar olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik eder. Bunlardan bazıları Özdemir Erdoğan, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Kibariye, Fatih Kısaparmak, Zara, Kubat, Kayahan, Seda Sayan, Emel Sayın, Adnan Şenşes, Zerrin Özer, Cengiz Kurtoğlu, Candan Erçetin, Fatih Erkoç Serdar Ortaç, Athena, İzel, Ayna, Hande Yener, Hasan Cihat Örter, İlhan Erşahin, Mercan Dede...
1996 yılında, askerdeyken Pozitif’ten gelen teklif sonrası New York’lu acid jazz, funk topluluğu Brooklyn Funk Essentials ile ortak bir albüm ve konser yapmak amacıyla Türk Müziğine özgü enstrümanlardan oluşan 13 kişilik bugünün ünlü “Laço Tayfa”’sını kurar. Brooklyn Funk Essentials ve Laço Tayfa ortaklığından doğan “In the Buzbag” albümünün gördüğü ilgi sonucu “Laço Tayfa” şimdiki 8 kişilik halini alır. 2000 yılında ise ilk solo albümü “Bergama Gaydası”nı Doublemoon etiketiyle çıkar. “Bergama Gaydası”, Türkiye’den sonra dünyanın en prestijli etnik müzik plak şirketlerinden biri sayılan Traditional Crossroads tarafından tüm dünyada dağıtılır. Ardından yurtiçi ve yurtdışı konserleri gelir.
Şenlendirici, ayrıca Türk Müziğini yurt dışında tanıtmak ve daha geniş kitlelere sevdirmek amacıyla beş kişilik ‘Hüsnü Şenlendirici ve Saz Arkadaşları’ adıyla bir grup daha kurar. Her iki grubuyla yurtiçi ve yurtdışında konserler verir; başta Turizm Bakanlığı’nın teklifiyle EXPO 2001-Hannover-Almanya’da, Mayfest festivali çerçevesinde, Mayıs 2002’de A.B.D.-New York-Central Park’ta ve 35 kişiyi biraraya getirerek oluşturduğu “Laço Tayfa” ve “Big Band” ile Temmuz 2002’de, 9. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserleri gibi. “Laço Tayfa” grubundan bağımsız olarak da çalışmalar yürüten Hüsnü Şenlendirici T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Bakanlığının katkılarıyla 2002 yılında gerçekleşen “Anadolu Güneşi” projesi kapsamında Lütfi Kırdar Salonunda Kubat ve Belkıs Akkale’ye Senfoni Orkestrası’na eşlik etti.
Ayrıca Aya İrini’de Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile ve Adana Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Şenlendirici ayrıca, Yavuz Turgul-Mustafa Oğuz’un yönetmenliğinde çekilmekte olan yeni bir TV dizisinin müziklerini besteledi ve düzenledi. Grubu “Laço Tayfa” ile gerçekleştirdiği ve Şenlendirici’nin iki bestesinin yer aldığı, 2. albümü “Hicaz Dolap” 2002’nin Ekim ayında Doublemoon’dan çıktı. Laço Tayfa, 26 Şubat - 15 Mart tarihleri arasında, “Hicaz Dolap” başlığı altında 11 şehirlik bir Türkiye turnesini gerçekleştirdi. 2003 yazında most production tarafından düzenlenen açık hava konserleri kapsamında grubu “Laço Tayfa” ile karşı tarafın devi Vasilis Saleas’la muhteşem bir konser verdi...
Hüsnü Şenlendirici:
12.07.1976 Bergama doğumlu Hüsnü Şenlendirici, müzikal geleneğe sahip bir ailenin çocuğudur. Dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet) Fahrettin Köfteci (klarnet) Babası Ergün Şenlendirici (trompet) gibi müzikal bir geleneğe sahip bir ailenin üyesi olan Hüsnü de 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu’nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğa çıkar.
1988’de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girer, 4 yıl sonra okuldan ayrılır. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’in o yıllardaki “Magnetic Band” grubu ile çalmaya başlayan Hüsnü, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye’yi temsil eder. O sırada, dünyaca ünlü “Embrio” grubunun albüm kaydında çalar ve birlikte turneye çıkarlar. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici’nin 6 kişilik grubu “Laço Tayfa” ile yurtdışında birçok önemli festivallere de katılan Hüsnü, profesyonel müzik yaşamını böylece zenginleştirir.
2005’te ‘Laço Tayfa’nın kurucusu, Türkiye’nin en önemli klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici’nin beklenen solo albümü “Hüsn-ü Klarnet” Tüm D&R’larda... 11 parçanın yer aldığı enstrümantal albümde Hüsnü Şenlendirici; “Tatlı Dillim”, “İstanbul İstanbul Olalı”, “Leylim Ley”, “Kumsalda” gibi bilinen parçalara usta klarnetiyle farklı bir yorum getiriyor.
Anonim eserlerin ve sanatçının kendi bestesine de yer verdiği “Hüsn-ü Klanet” albümü; zeybekten, oyun havasına, Türk Sanat Müziği ne kadar farklı tatlar barındırıyor. Hüsnü Şenlendirici albümde piyanoda Orhan Şallıel, perküsyonlarda Mehmet Akatay, Buzuki de Orhan Osman, bağlamada İsmail Tunçbilek, klavye ve akordeon da Ceyhun Çelikten, kanunda Nuri Lekesizgöz ve Aytaç Doğan, gitarlarda Serhan Yastıman, Erdinç Şenyaylar ve Gültekin Kaçar gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.
HÜSN-Ü AVARE!
Klarnetin büyüsünü kendine has üslubuyla ülke sınırları dışında da geniş kitlelere ulaştıran ve Türkiye’nin klarnet sesi olan Hüsnü Şenlendirici, üçüncü solo albümü “Hüsn-ü Avare” ile müzikseverlerle buluşuyor.
Sanatçının kulaklara klarnetin büyülü sesini taşıdığı 12 şarkıdan oluşan albümde farklı müzik ustalarının klasikleşmiş eserleri Hüsnü Şenlendirici’nin nefesinde yeniden hayat buluyor.
Sezen Aksu’nun yazmış olduğu sözlerle ölümsüzleşen “Beni Yak” ve “Tuana” şarkısından, Köyden İndim Şehre filmi ile ünlenen “Saffet Bey”e, Şükrü Tunar’n bestesi Hicazkar Oyun Havası’ndan, Thomaso Albinoni’nin dünyaca ünlü bestesi “Adagio” gibi yerli ve yabancı eserlerin yer aldığı “Hüsn-ü Avare” albümünde dinleyenleri çok sevindirecek bir de sürpriz bekliyor; Bestesi Hüsnü Şenlendirici’ye sözleri ise Gökhan Şahin’e ait “Serçe” şarkısı ile sanatçı ilk kez kendi albümünde vokal kimliği ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Düzenlemesi Hüsnü Şenlendirici’ye ait şarkıda bir de dünya çapında üne ulaşan Taksim Trio’yu görüyoruz.
İsmail Tunçbilek, Aytaç Doğan, Ceyhun Çelikten, Serhan Yasdıman,İlter Kurcala gibi önemli müzisyenlerin de eşlik ettiği, fotoğrafları Emre Göloğlu tarafından çekilen “Hüsn-ü Avare” albümünün çıkış parçası ise Sadri Alışık’ın filmi ile de klasikleşmiş, “Avare” şarkısı oldu.
(Albüm açıklaması)
Hüsnü Şenlendirici “Avare” Kliplendi!
Türkiye’nin klarnet sesi olan Hüsnü Şenlendirici, üçüncü solo albümü “Hüsn-ü Avare”nin çıkış parçası “Avare” ile sevenlerinin karşısında!
15 Kişilik ekipten oluşan, yönetmenliğini Emre Erdem’in, görüntü yönetmenliğini ise Barış Konal’ın yaptığı klipte Hüsnü Şenlendirici’ye başarılı dansçı Deniz Yiğiter eşlik ediyor.
Bestesi Pachal Jaikishan ve R S Shankar Singh a ait olan şarkısının düzenlemesi ise Ceyhun Çelikten’e ait.Yaylı Düzenleme’sinin İsmail Tunçbilek’e ait olduğu “Avare”nin bağlamalarında yine ünlü müzisyen Tunçbilek’i görüyoruz.
Ayrıca konserlerinde de sanatçıyı yanlız bırakmayan müzisyen arkadaşları İlter Kurcala, Ömer Arslan, Emrah Günaydın ve Baran Aytaç‘ı da enstrumanları ile Şenlendirici’ye klipte eşlik ediyor.
Sanatçının kulaklara klarnetin büyülü sesini taşıdığı 12 şarkıdan oluşan albümde farklı müzik ustalarının klasikleşmiş eserleri Hüsnü Şenlendirici’nin nefesinde yeniden hayat buluyor.
Sony Music etiketi ile yayınlanan “Hüsn-ü Avare” albümünün çıkış parçası “Avare”nin klibi bugün ilk kez Kral TV’de yayınlandı.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr - 11.12.2015)
Taksim Trio’dan Yeni Single!
Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’dan oluşan Taksim Trio yeni single çalışmaları ‘Gel Gör Beni’yi sevenlerinin beğenisine sunuyor.
Bu kez Taksim Trio yorumuyla dinleyeceğimiz “Gel Gör Beni” şarkısı dijital platformlarda müzikseverlerle buluşuyor.
Pandemi süresince üretmeye ve müzikal çalışmalarına ara vermeyen Taksim Trio, yeni çalışmalarının klibini de pandemi sürecince hazırladılar.
Klip, Hüsnü Şenlendirici’nin Bergama’daki, İsmail Tunçbilek’in Demre ve Aytaç Doğan’ın İstanbul’daki görüntülerinden oluşuyor.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr - 07.08.2020)
TAKSİM TRİO Üçüncü solo albümü ‘AHİ’nin hazırlıkları tamamladı
Enstrümanlarına tutkun üç müzisyenin Aytaç Doğan, Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek’in bir araya geldiği, müzikal zenginlikleriyle dünya müziğinde son yılların en dikkat çekici gruplarından sayılan Taksim Trio, yine çok özel eserleri bu albümde bir araya getirdi.
Taksim Trio, 11 eserden oluşan albümde kendi bestelerinin yanı sıra, John McLaughlin, Dorantes, Cahit Berkay, Carles Benavent, Josep Mas Kitflus gibi ünlü müzisyenlerin eserlerini yorumladı.
“Tek Başına” şarkısının düzenlemesi Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek ortak çalışması. Diğer tüm eserlerin düzenlemeleri ise İsmail Tunçbilek imzası taşıyor. Albümün kayıt, mix ve mastering çalışması Tunçbilek stüdyosunda Ümit Yücedağ tarafından yapıldı.
Albüm fotoğraflarını Bahadır Tanrıöver çekti. Grafik tasarımı ise Emre Erdem tarafından yapıldı.
Albümün ilk video klibi, Cahit Berkay’ın unutulmaz eseri ‘Devlerin Aşkı’na İmre Haydaroğlu tarafından çekildi. Video klip, albümle birlikte yayında olacak.
(Albüm açıklaması - 2016)
Diskografi : 1998 In The BuzzBag (Brooklyn Funk Essentials & Laço Tayfa - Albüm, Doublemoon)
1- By And Bye
2- İstanbul Twilight
3- Magick Karpet Ride
4- In The Buzzbag
5- Keep It Together
6- Selling Out
7- Ska Ka-Bop
8- You Don't Know Nothing
9- Freeway To Üsküdar
10-Zurna Preserve
Brooklyn Funk Essentials: Bassy Bob Brockman: Bas gitar
Papa Dee: Perküsyon, vokal, tamburin, saz ve şiirler
Yancy Drew Lambert: Vokal
Lati Kronlund: Vokal
Stephanie McKay: Rap vokal, şiirler
E.J. Rodriguez: Trompet
Joshua Roseman: Trombon
Sha-Key: Davul
Paul Shapir: Gitar, efektler
ATN Stadwijk: Alto ve tenör saksofon & flüt
Everton Sylvester: Ud
Ziggy Zerang: Darbuka
Laço Tayfa: Hüsnü Şenlendirici: Klarnet
Nuri Lekesizgöz: Keman
Gökcan Şenaşık: Kanun
Yıldıran Göz: Ney
Türker Dinletir: Saz
Alpay Dinletir: Ney
Murat Gezgin: Saz
Özkan Alıcı: Ney
Suat Karahan: Saz
Necati Şenol: Ney
İpek Şenol: Saz
Açıklama: New York'un önde gelen müzik gruplarından Brooklyn Funk Essantials'a,
yeni albümleri 'In the Buzzbag'de Anadolu ve İstanbul funk'ıyla Laço Tayfa eşlik ediyor.
Bu proje çerçevesinde Brooklyn Funk Essantials ve Laço Tayfa, İstanbul ve New York gibi
farklı görünen ama aslında birbirine çok benzeyen iki büyük metropol ve aynı zamanda iki
önemli müzik kültürü arasında mekik dokuyor. Sonuç olarak iki grup, iki farklı müzik
kültürünün derinliklerini birlikte keşfedip, ortaya Brooklyn funk'ıyla çingene funk'ının,
acid-jazz, funk-jazz, reggae ve dub'ın başarılı bir sentezini çıkartıyor. (Doublemoon)
Organize İşler (Albüm, RH Pozitif, )
4. Magick Karpet Ride - Brooklyn Funk Essentials Featuring Laço Tayfa
5. Ska Ka-Bop - Brooklyn Funk Essentials Featuring Laço Tayfa
7. Sina Nari - Hüsnü Senlendirici
8. In The Buzzbag - Brooklyn Funk Essentials Featuring Laço Tayfa
9. Selling Out - Brooklyn Funk Essentials Featuring Laço Tayfa
17.Keep It Together - Brooklyn Funk Essentials Featuring Laço Tayfa
2007 Onno Tunç Şarkıları (Kolektif CD Albüm, Rh Pozitif, 22 Mayıs 2007)
13. Hüsnü Şenlendirici / Yalnızca Sitem - 06:34
2011 Hüsn-ü Hicaz (Enstrümantal Albüm, Sony Müzik, 28.10.2011)
1- Hüsn-ü Hicaz
2- Garip - Hicaz Saz Semaisi
3- Böyle Ayrılık Olmaz
4- Sevda
5- Dert Bende
6- Dance Of Fire
7- I Love You
8- Misirliou
9- Keman Taksim
10-Senede Bir Gün
11-Başımda Altın Tacım
12-Gelin Ne Olur
13-Benim Dünyam
14-Saatin 25'i
15-Böyle Ayrılık Olmaz (Remix)
Asya / Murat Yeter (Pop Albüm, Dokuz Sekiz Müzik, 04.04.2013)
1. Gel Geç – Hüsnü Şenlendirici
(Müzik: Murat Yeter)
2015 Hüsn-ü Avare (Enstrümantal Albüm, Sony Müzik, 26.11.2015)
1. Gerizler Başı
2. Beni Yak
3.
Avare 4. Ta Uzak Yollardan
5. Neylerem
6. Yaz Akşamı
7. Adagio G Minor
8. Hicazkar Oyun Havası
9. Mastika
10.Saffet Bey
11.Tuana
12.Serçe