Sanatçıyı Google Arama motoruyla aratmak için aşağıdaki linke tıklayınız:
Kutsal - Google Araması
Kutsal
KUTSAL
FOTO GALERI
Daha küçük yaşlardan beri, o dönemin şarkılarını evdeki makara bantlara söyleyerek başladığı müzik yaşamına, okul hayatı boyunce bulduğu her türlü müzik etkinliğine katılarak devam etti. Liseye başladığı yıllarda ise gitar çalmaya başladı ve bu dönemlerde çeşitli amatör rock gruplarıyla konserler verdi.
1990 yılında Boğaziçin Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazandı. "Madem bu ülkede rock müziği konservatuarı yok, o zaman ben de kendi konservatuarımı kendim yaratırım" dedi ve işe koyuldu. İlk senelerini okuldaki rock korolarında şarkı söyleyerek geçirdikten sonra ikinci sınıfa geldiğinde, kızlardan kurulu "Ain't Blonde" isimli ilk grubunu kurdu. Ain't Blonde, 3 yıl boyunca hem cover şarkılar çalarak hemde kendi bestelerini yaparak barlarda ve konserlerde yer aldı. Fakat bu arada okulu başarıyla bitirmeyi de ihmal etmedi.
Daha sonra grubun dağılmasıyla birlikte 1995 yılında "Kutsal Hazine Avcıları" isimli yeni kurduğu grubuyla yepyeni maceralara yelken açmış ve ülkenin en büyük barlarını fethetmişlerdi. Grup 1997'de "Sokak Kızı" isimli albümünü çıkaran Nazan Öncel'e konserlerinde eşlik etti.
Grupla çalışmalara devam ederken pek çok ünlü isim tarafından keşfedilmeye başlanan Kutsal, sırasıyla Sezen Aksu, Nazan Öncel, Teoman ve Şebnem Ferah'a vokal yaptı. Ayrıca yine Sezen Aksu, Feridun Düzağaç, Haluk Levent, Sarp, Jimmy Waldo gibi pek çok sanatçının albümünde sesiyle katkıda bulundu.
Kutsal, 1998 yılında Türkiye'den Ahmet Uğurlu ve Halil Ergün gibi isimlerin yer aldığı Avusturya-Türk ortak yapımı bir filmde rock şarkıcısı bir kızı canladırdı. Sadece Avrupa ülkelerinde yayımlanan ve Türkçe ismi "Gökten Düşen Hazine" olan filmde, Kutsal'ın albüm şarkılarından "Bırak Kırılsınlar" ve "Bu Kadınlar Aşkın Değil" isimli şarkılara da yer verildi.
Prodüktörlüğünü
Serdar Öztop
ve Alper Çakır tarafından yapılan ilk albümü "Susuzluğun Geçti Mi?" 2001 yılı Eylül ayında yayımladı. Albümdeki tüm şarkıların sözleri ve bestesi Kutsal'ın kendisine ait. Bu albümden "Bırak Kırılsınlar", "Gözlerim Ağlıyor" ve "Rüya" isimli şarkılar ile adını duyurdu.
2003 yılından beri ABD'de Los Angeles'te yaşayan Kutsal, 2004 yılında tamamen ABD'ye yerleşti.
İkinci albümü "Çırılçıplak" ve İngilizcesi "Naked" albümlerini, prodüktörleri Alper Çakır ve Jimmy Waldo ile LA'da kaydetti. Bu albümde rock müziğinde uluslararası başarılara imza atmış olan Pat Torpey, Matt Bissonette, Michael C.Ross gibi isimlerle birlikte çalışma fırsatını yakaladı. "Çırılçıplak" ilk albümünün prodüktörü de olan Serdar Öztop tarafından, Öztop Müzik etiketiyle Türkiye'de yayımladı. Albümün ilk klibi, "Çalmışsın Uykumu" isimli parçaya çekildi.
Kutsal uzun bir aradan sonra ilk albümü “Susuzluğu Geçti mi?” ile tanınan Kutsal, Türkiye’de “Çırılçıplak”, Amerika’da “Naked” ismi ile yayımlanan ikinci albümünün konserleri için 2009'da tekrar sahnede...
Kutsal, 12 Aralık 2009 Cumartesi günü kendi ekip üyeleri ve aynı zamanda “Doğa İçin Çal” projesinin yaratıcısı Fırat Çavaş ile projede yer alan diğer müzisyen arkadaşları Cemre Kabaş, Nejdet Parlar ve Emrah Demiralp’le birlikte Resimli Bar'da sahne aldı.
2003 yılında Los Angeles’a yerleşen, 2008 yılında, İngilizce ve Türkçe olarak Amerika ve Türkiye’de yayımladığı “Çırılçıplak - Naked” isimli albüm ile büyük beğeni toplayan Kutsal, bugüne dek her iki ülkede verdiği konserlerle müzik yaşantısına devam etti.
Son iki yıldır, maxi single üzerinde çalışan Kutsal, yepyeni yorumlarla sevenleriyle buluşuyor. İki cover ve üç yeni bestenin yeraldığı “Kalbimin Aydınlık Yüzü”, raflardaki yerini aldı.
Albümün ilk video klibi, Paul Anka bestesi olan ve daha önce Hümeyra’nın da seslendirmiş olduğu “Dönülmez Bir Yoldayım” isimli parçaya çekildi.
Yönetmen Keith Lancester tarafından, Los Angeles çekilen klip, düğünü sırasında, evlenmek üzere olduğu kişi tarafından terk edilen bir kadının hikayesini anlatıyor.
Albümün ikinci videosu ise bir Nazan Öncel şarkısı olan “Nereye Gitti Bu Adam”a çekilecek.
KUTSAL “BIRAK KIRILSINLAR” DİYOR
Kutsal, 8 Mart 2020 ’de çıkardığı “Bırak Kırılsınlar” isimli yeni teklisinde, aile içi şiddete dikkat çekmekte. Kutsal’in ilk albümünde rock versiyonunun yer aldığı bu bestesinin, bugünlerde akustik versiyonunu yayımlama sebebi, son yıllarda kadına yönelik şiddetin gittikçe daha da artmasına dikkat çekiyor olması.
Söz ve bestesi Kutsal’a ait olan ‘Bırak Kırılsınlar’ın, aranjesi ise Türkiye’nin en iyi Rock aranjörü ve gitaristlerinden Serdar Öztop imzası taşıyor. Single’ın masteringi ise, Grammy Ödüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından gerçekleştirildi.
Los Angeles’da ev ortamında çekilen ‘Bırak Kırılsınlar’ın klibi, Mart ayında, İstanbul’da Galatasaray Üniversitesi’nde gerçeklestirilen, kadın temalı Shenema Kısa Film festivalinde gösterilmiştir. Video klipte; kadın haklarını temsil eden semboller, sloganlar ve dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen kadın eylemlerine yer verilmiştir-
Aynı zamanda Kutsal için, aile ve toplum içinde kadına yönelik şiddet konusu, ayrıca bir önem taşımaktadır-
Amerika’da ve Türkiye’de konserlerine devam eden Kutsal, Amerika’da albüm çıkaran ve aktif olarak müzik hayatına devam eden ilk ve tek Türk kadın Rock müzisyenidir.
Kutsal’ın “Bırak Kırılsınlar (Akustik Versiyon)” adlı şarkısı tüm dijital platformlarda yayında!
(Kaynak: www.magazinci.com - 09.06.2020)
Diskografi: Nazan Öncel konserlerinde grubuyla sahne performansları
1998 Gökten Düşen Hazine (Sinema Filmi)
(Yönetmen: Wolfram Paulus, Yapımcı: Hamdi Döker, Sanat Yönetmeni: Haluk Ünlü, Yapım Ekibi: Ali Yaylı-Yapım Koordinatörü, Oyuncular: Semra Dinçer, Halil Ergün, Ahmet Uğurlu, Ozan Çalışkanoğlu, Kutsal, Serkan Dönmez)
2001 Susuzluğun Geçti Mi (Albüm, Öztop Müzik / TMC Müzik, 09.2001)
1. Susuzluğun Geçti Mi? - 03:49
2.
Bırak Kırılsınlar
- 03:56
3. Boşversem Nereye Kadar - 03:40
4. Bu Kadınlar Aşkın Değil - 04:04
5.
Rüya
- 03:56
6. Gözlerim Ağlıyor - 04:40
7. Aik Bitince - 04:42
8. Ne Zaman Sevsem - 04:33
9. Hadi Beni Vurun - 03:26
(Stüdyo, kayıt, mix, “Ne Zaman Sevsem” ve “Rüya” parçaları dışındaki parçaların düzenlemeleri, akustik ve elektro gitarlar: Serdar Öztop)
2008 Naked (Albüm, Öztop Müzik, 26.02.2008)
1. Forget My Name - 03:39
2. Queen - 03:38
3. Wake Me Up - 04:12
4.
Sleep and Smile
- 03:44
5. I Just Died in Your Arms - 04:41
6. Ways to Leave Me - 03:49
7. Pearl - 03:48
8. Personally - 04:50
9. Never Wanna Kiss a Girl - 04:06
10.Naked - 07:17
Çırıl Çıplak (Albüm, Öztop Müzik, 01.04.2008)
2009 Çırıl Çıplak (Albüm, Öztop Müzik, 23.03.2009)
1. Veda Şarkını Yazdım - 03:39
2. Kraliçe Ağlamaz - 03:38
3. Sen Buz, Ben Ateşten - 04:12
4.
Gökkuşağı
- 04:05
5. Beni Ateşe Attılar - 03:44
6. Uçurtmalar - 04:27
7.
Çalmışsın Uykumu
- 03:47
8.
Resimler
- 03:39
9. Eğer Bir Filmse Bu - 04:50
10.Kendimle Yeni Baştan - 03:50
11.Çırılçıplak - 07:17