Yonca Pehlivanoğlu (vokal) ve Ekin Koskos (gitar) tarafından Ankara'da ilk önce, 2000 yılında kurulan Parfüm grubuna, zamanla trompette Şenol Yıldız, bas gitarda Ali Özgür, bas gitarda İnanç Yılmaz ve klavyede Barış Yaman katılarak 6 kişilik bir grup oldular. Zamanla trompette Şenol Yıldız'ın yerine Serkan Demirel ve bas gitarda da İnanç Yılmaz'ın yerine Ali Özgür Arslan gruba katıldı.
2005 yılının sonlarında şu anki elemanlarıyla çeşitli üniversitelerin bahar şenliklerinde (Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniverstesi, Gazi Üniversitesi), Rotaract ve Lions klüp balolarında ve bunun gibi aktivitelerde konserler verdiler. Repertuarlarını 1980-1990 yılları ağırlıklı rock,pop, funk, alternatif türlerindeki şarkılardan oluşturdular. Bu şarkıların yanı sıra 1960’lardan günümüze sevilen şarkılara yer verdiler.
"Şeytan Azapta" gibi bir çok sevdikleri şarkılardan oluşan cover şarkılar seslendiren Performans grubu olarak 2007 yılında bar programlarına başladılar. If Performance Hall, Satsuma, Gölge, The Pub, Tenedos, Public Irish Pub, Overall ve Bursa Kat 3 gibi çeşitli yerlerde sahne aldılar. Bu arada beste çalışmalarına da başladılar.
29.10.2011 tarihinde Parfüm'ün kadrosu yenilendi ve trompette Murat Yüksek ve davulda Can Dekak gruba katıldı.
Yonca Pehlivanoğlu ve Ekin Koskos, Gezi Parkı Olaylarında güvenlik güçlerinin sis bombalı müdahelelerini kınamak amaçlı, Parfüm grubu adıyla 2013'te "Atma Bombalarını Gözlerime" adlı şarkıyı yaparak, kendi olanaklarıyla bir de video klip çektiler ve yayımladılar. Bu şarkı, Gezi direniş şarkıları arasında 22. sıraya kadar yükselmişti.
Parfüm grubunun dağılmasından sonra kurulan, iki kişilik Yonca Pehlivanoğlu ve Ekin Koskos'tan oluşan Poi grubunun ilk albümü, "Bugünden Sonra" müzik marketlerdeki raflarda yerini aldı.