Sanatçıyı Google Arama motoruyla aratmak için aşağıdaki linke tıklayınız:
Rubato - Google Araması
Sanatçı: Rubato (Grup)
RUBATO (GRUP)
Rubato
Rubato, Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün gibi Türkiye’nin önemli müzik adamlarından oluşan bir müzik topluluğu. Bir müzik cümlesinde temponun serbest bir anlayışla hızlandırılıp, yavaşlatılması anlamına gelir. Yani bir tür ritmik özgürlüktür.
Şimdiye kadar sayısız önemli sanatçının albümlerinde ve konserlerinde enstrümanları ile yer alan Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün; birlikte müzik icra ettiklerinde aynı anda aynı duyguları paylaşarak büyük bir ahenk içinde – adeta sadece kendilerinin görebildiği bir şefi takip edercesine – birlikte hissettiklerini ve “Rubato”nun da böylece doğduğunu söylüyor. Bu birlikte hissediş hali, hiç şüphesiz uzun yıllardır birlikte müzik yapmalarının ve bu süreçte olgunlaşan dostluklarının doğal bir sonucu.
Rubato’nun İlk Albümü “Bir / One”
Türkiye’nin önemli müzik adamlarının biraraya gelerek kurdukları müzik topluluğu RUBATO’nun ilk albümü “BİR / ONE” 7 Kasım 2013’te çıktı.
Rubato, Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün gibi Türkiye’nin önemli müzik adamlarından oluşan bir müzik topluluğu. Bir müzik cümlesinde temponun serbest bir anlayışla hızlandırılıp, yavaşlatılması anlamına gelir. Yani bir tür ritmik özgürlüktür.
Şimdiye kadar sayısız önemli sanatçının albümlerinde ve konserlerinde enstrümanları ile yer alan Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün; birlikte müzik icra ettiklerinde aynı anda aynı duyguları paylaşarak büyük bir ahenk içinde – adeta sadece kendilerinin görebildiği bir şefi takip edercesine - birlikte hissettiklerini ve Rubato’nun da böylece doğduğunu söylüyor. Bu birlikte hissediş hali, hiç şüphesiz uzun yıllardır birlikte müzik yapmalarının ve bu süreçte olgunlaşan dostluklarının doğal bir sonucu. Kendi renklerini, fikirlerini, duygularını, aşklarını kendi özgür ifadeleri ile paylaşmalarının zamanının geldiğine inanan Rubato’nun ilk albümü, 7 Kasım 2013’te Dokuzsekiz müzik etiketiyle çıktı.
Albümün tüm düzenlemeleri, RUBATO’ta ait. Yeni besteler dışında anonim eserlere de yer verilen albümün mix çalışmaları Timuçin Aksüer, mastering çalışması ise Tarık Ceran tarafından gerçekleştirildi.
Sahnede daha çok kendi bestelerini icra eden ayrıca repertuarında Anadolu ezgilerine de yer veren Rubato’nun ilk konseri 14 Kasım 2013’te Babylon’da.
Solo vokal ve çelloda Özer Arkun, ud, cümbüş, gitar ve vokalde Fatih Ahıskalı, klarnet, bas klarnet, soprano saksafonda Göksun Çavdar ve bas gitarda Eralp Görgün’ün yer aldığı, her geçen yıl dinleyici kitlesini artıran ve sahnede dinleyicileri büyüleyen Rubato, bu albümde kendi bestelerinin yanı sıra Sezen Aksu, Sıla, Burhan Bayar, Şebnem Ferah gibi önemli sanatçıların eserlerine de yer veriyor.
(Kaynak: sozmuzik.com - 11.11.2013)
Fatih Ahıskalı’dan Müzik ‘Çete’si!
Çete, D.J&J Prodüksiyon etiketini taşıyan “Bir Sağa, Bir Sola” ismini taşıyan yeni single çalışmasını müzik severlerin beğenisine sundu...
Prodüksiyonlarında iyi müzik üretimi ve hizmetine odaklanan D.J&J Prodüksiyon, yepyeni albümleri müzikseverlerin beğenisine sunmaya başladı.
‘Çete’nin Mayıs ayında piyasaya çıkan yeni single ve klip çalışması “Bir Sağa, Bir Sola”, D.J&J Prodüksiyon etiketini taşıyor.
Ülkemizde yayınlanan birçok başarılı albümde ud başta olmak üzere çeşitli telli enstrümanlardaki virtüözlüğü ile tanınan Fatih Ahıskalı, bu kez sevenlerinin karşısına ‘Çete by Fatih Ahıskalı’ adını verdiği projesiyle farklı bir müzikal altyapı ve solist kimliği ile çıkıyor.
Çete grubu ile “Bir Sağa, Bir Sola” isimli bir single çıkaran Ahıskalı, başarılı performansıyla müzik ziyafeti sunuyor.
‘Çete’, Ahıskalı dâhil olmak üzere beş müzisyen erkeğin enstrümanlarındaki yeteneklerini bir araya getiriyor. Grup üyeleri kendilerini; “Çete ortak bir amaç için bir araya gelen insanları temsil eder. Biz zaten ne zaman bir araya gelsek kendimize ‘Çete’ derdik. İsim ve grup ruhu kendiliğinden oluştu; yani hazırdı. Çünkü müziğe bakışımız, müzikteki amaçlarımız aynı. Yeni bir sözü olan ama çok da aykırı kalıp dinleyiciden uzaklaşmayan bir müziğin peşindeyiz. Çete ile bu dengeyi kurduğumuza inanıyoruz” şeklinde tanımlıyor.
14 yaşından beri müzikle iç içe olan Fatih Ahıskalı ise müziğini grubun bas gitaristi Eralp Görgün ile ortaklaşa bestelediği, sözlerini de kendisinin yazdığı “Bir Sağa, Bir Sola” için şunları söylüyor: “Enstrümanlar açısından şarkının altyapısı rock motifleri taşıyor. Ama vokallerde sert bir üslubumuz yok; Türkiye’deki her kesimden müzik dinleyicisinin aşina olduğu, kolaylıkla benimseyebileceği unsurlarını kullandım.
Şarkı bu hali ile rock müzik dinleyenleri de, tercihini popüler müzikten yana kullananları da mutlu edecektir diye umuyorum.”
‘Bir Sağa, Bir Sola’nın klibi de tamamlandı. Klibin yönetmenliğini Kemal Başbuğ yaptı. ‘Çete’ yeni şarkısının lansman konserini de 28 Mayıs 2014’te Beyoğlu Mask sahnesinde yapacak.
‘Çete by Fatih Ahıskalı’ Hakkında:
Yıllardır Sezen Aksu, Sıla, Sertab Erener ve Tarkan gibi dev isimlerin sahne ya da kayıtlarında sanatçılara eşlik eden Fatih Ahıskalı, ‘Çete by Fatih Ahıskalı’dan önce imzasını attığı ‘Eşref Vakti’ ve ‘Rubato’ isimli gruplarıyla da adından söz ettirmişti.
Fatih Ahıskalı’nın 2010 senesinde müzikseverlere ulaşan ilk solo albümü ise enstrümantal bir çalışma olan “Akide” idi.
Ahıskalı’nın kendi eserleriyle düzenlemelerinden oluşan albüm, Türkiye’de enstrümantal kategorisinde otoritelerin örnek gösterdiği bir yapıt olarak zihinlerde kendine yer edinmişti.
Çete’de gitar ve vokalde Fatih Ahıskalı’nın yanı sıra yer alan diğer müzisyenler de şöyle: Oğuzhan Kabukçu (Gitar, Vokal), Eralp Görgün (Bas, Vokal), Erdem Tüzen (Davul), Semih Çelikel (Keman).
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 12.05.2014)
Çete by Fatih Ahıskalı Proje Grup Üyeleri: Fatih Ahıskalı (gitar ve vokal)
Eralp Görgün (bas, vokal)
Oğuzhan Kabukçu (gitar, vokal)
Erdem Tüzen (davul)
Semih Çelikel (keman)
Eşref Vakti: Fatih Ahıskalı, Bekir Ünlüataer ile birlikte “Eşref Vakti” adlı kurduğu proje grubuyla, 2011 ile 2013 Mayıs ayı arasında 3 albüm çıkardı. 2011 yılında “Eşref Vakti”, 2012 Şubat ayında “Gözlerinin 7 Rengi”, 15 Mayıs 2013 tarihinde yayımlanan “Beyaz Sayfa” ve 14.07.2015 tarihinde ise Seyhan Müzik etiketiyle “Şimdi” isimli albümlere imza attı.
“Şimdi” Eşref Vakti!
Pop Alaturka tarzının öncülerinden olan Eşref Vakti grubunun yeni albümü “Şimdi”, Seyhan Müzik etiketiyle 14 Temmuz 2015’te müzik severlerle buluşuyor.
10 şarkıdan oluşan ve grubun kurucusu Fatih Ahıskalı’nın eserlerinin ve düzenlemelerinin ağırlıkta olduğu albümde, Sıla Gençoğlu, Gülşah Tütüncü ve Sezen Aksu’nun sözleri ayrıca dikkat çekmekte.
Daha önceki albümlerinde bestesi Fatih Ahıskalı sözleri Sıla’ya ait ‘Saki’yi de seslendirmiş grubun ilk dikkat çeken şarkısı ‘Tekirdağ’ın Üzümü’de söz-müzik Fatih Ahıskalı imzası taşımaktaydı.
Bu albümün en merak edilen yönü ise grubun yeni solisti Hatice Doğan Sevinç’in ortaya koyduğu performans. Eşref Vakti grubu, yeni solisti Hatice’yi müzik severlerle tanıştırmaya can atıyor.
İTÜ Devlet Konservartuarında klasik kemençe ve Repertuar dersi veren Hatice Doğan Sevinç, türk müziğinde oldukça etkin bir sanatçı.
Grubun diğer elemanları değişmeyen elemanlar Eralp Görgün , Semih Çelikel, Samet Çelikel, Erdem Tüzen ve yeni katılan Kaan Ahıskalı ile Serhan Yasdıman.
Albümün ilk video klibi “İlk Göz Ağrım” isimli şarkıya Kubilay Kasap yönetmenliğinde çekildi.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 13.07.2015)
Rubato “İki” İle İddialı Dönüyor!
Şimdiye kadar bir çok sanatçının sahnesinde enstrümanlarıyla yer alan Rubato, ilk albümleri “Bir”den sonra iki yıllık bir demlenme sürecinin ardından “İki” ile iddialı bir şekilde geliyor.
Sıla‘nın bir de düetinin bulunduğu ve Yıkılmışım Ben’den Yağmurlar’a, Beter’den Efkarlıyım’a sevilen şarkıların yeniden yorumlarının sunulduğu albümde Rubato, arabesk tadı yoğun bir müzik ziyafeti sunuyor.
Repertuvarı hazırlarken, kendilerini çok heyecanlandıran eserler listesinden özenle seçim yapan Rubato, gruba adını verdiği gibi ritmik özgürlüğü de ruhunda taşıyarak duygusal geçişleri büyülü bir ahenkle dinleyiciye ulaştırıyor.
İKİ’ye iki klip birden
Grubun çıkış şarkısı ise Şebnem Ferah ve Sezen Aksu imzalı Yağmurlar. Rubato yorumuyla Yağmurlar’ın klibi Point Hotel’in helikopter pistinde, İstanbul’un etkileyici fonunda çekildi.
(Kaynak: www.magazinci.com / www.magazinkolik.com - 26.03.2016)
Rubato’dan Yeni Klip “Yoldan Çıktım”
Son albümü “İki” ile büyük beğeni toplayan Rubato, albümün heyecanla beklenen klibi ile bugün izleyiciyle buluşuyor. Hem de Sezen Aksu’nun hikayesiyle.
Sözleri Sezen Aksu, bestesi Fatih Ahıskalı, düzenlemesi Rubato imzası taşıyan “Yoldan Çıktım” şarkısının Said Dağdeviren ve İdil Dizdar yönetmenliğinde çekilen klibi izleyiciye alışılagelmişin dışında bir Rubato klibi deneyimi yaşatacak.
Senaryosunu Sezen Aksu’nun kaleme aldığı klip, aşkın ve arkadaşlığın gücünü izleyiciye eğlenceli bir biçimde sunuyor.
Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’den oluşan Rubato ile Selen Özgür ve Yücel Gökçek’in başrollerini paylaştığı “Yoldan Çıktım” klibinin konusu, minik serçe Sezen Aksu’nun grup üyelerinden Fatih Ahıskalı’nın enstrümantal bir bestesini çok beğenmesi ve bu besteye bir söz yazmaya koyulması ile başlar.
Sözleri düşünürken bir yandan da şarkıya uyabilecek bir klip hayal eden Sezen Aksu, hızını alamaz ve klibin başında da Özer Arkun’un seslendirdiği diyalogu yazar.
Bu şekilde ilerleyen ve Rubato’nun sevda uğruna dayak bile yediği klip, konuk oyuncularıyla da dikkat çekecek.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 06.06.2017)
Rubato Albümlerini ‘Üç’ledi!
Son albümleri “İki” ile büyük beğeni toplayan Rubato, iki yıllık demlenme sürecinin ardından 3. stüdyo albümleri ‘Üç’ü müzikseverlerin beğenisine sunuyor.
Solo vokal ve çelloda Özer Arkun, ud, cümbüş, gitar ve solo vokalde Fatih Ahıskalı, klarnet ve soprano saksafonda Göksun Çavdar ve bas gitarda Eralp Görgün’ün yer aldığı; müzik kariyerlerine “Rubato” olarak başarılı bir şekilde devam eden grup üyeleri, yeni albümleriyle de iddialı...
RUBATO’DAN BOL SÜRPRİZLİ ALBÜM İLE İDDİALI DÖNÜŞ!
Sezen Aksu’nun 3 şarkısının (El Gibi, Üşüdüm, Şıngırdak Yarim) yer aldığı ‘Üç’te Rubato; Sıla (Hiç) ve Hüsnü Arkan (Ben Ağlarsam) ile de bu albüm için 2 yeni şarkı hazırladı.
Fatma Turgut’un Özer Arkun ile Sezen Aksu’nun “El Gibi” şarkısını seslendirdiği düet ise albümün bir diğer sürprizi.
İLK KLİP ŞARKISI: “ALMA AHIMI”!
9 şarkıdan oluşan albümün çıkış ve ilk klip şarkısı sözü ve müziği Erdem Ergün’e ait olan ve daha önce kendisinin de seslendirdiği “Alma Ahımı”. Albümün ilk video klibi de Kemal Başbuğ yönetmenliğinde ‘Alma Ahımı’ya çekildi.
Grup üyelerinin ilk kez ayrı ayrı performans sergiledikleri klip, Maltepe’deki eski bir fabrikada 15 saatte tamamlandı.
SEZEN AKSU’DAN “ÜÇ”TE 3 ŞARKI!
Rubato’nun sahnede de vazgeçilmezlerinden olan Sezen Aksu şarkılarından özenle seçilen “Şıngırdak Yarim”, “Üşüdüm” ve “El Gibi”, ‘Üç’teki yerlerini aldılar.
SILA VE RUBATO’DAN YENİ ŞARKI: “HİÇ”
Bir çok kez aynı sahneyi paylaşan ve yaptıkları düetlerle büyük beğeni toplayan Rubato ve Sıla’nın yolları bu albüm için beraber hazırladıkları bir şarkıda tekrar kesişti.
Sözleri Sıla Gençoğlu’na müziği Rubato’nun solo vokali, çellist Özer Arkun’a ait olan “Hiç” isimli şarkı, güçlü sözleri ve müziğiyle dinleyicileri hüzünlü bir yolculuğa çıkaracak.
ALBÜMÜN TEK DÜETİ: “EL GİBİ FEAT. FATMA TURGUT”
Geçtiğimiz yaz Harbiye Açıkhava konserinde Rubato’nun sahnede de misafir ettiği Fatma Turgut, bu albümde Özer Arkun ile Sezen Aksu’nun “El Gibi” şarkısını seslendirdi.
FATİH AHISKALI VE HÜSNÜ ARKAN’DAN ORTAK ŞARKI: “BEN AĞLARSAM”
Albümde Fatih Ahıskalı’nın seslendirdiği bir diğer yeni şarkı ‘Ben Ağlarsam’ın sözleri Hüsnü Arkan, müziği Rubato’nun solo vokallerinden, ud, gitar ve cümbüş üstadı Fatih Ahıskalı’ya ait.
‘Üç’te ayrıca sözü ve müziği Ali Atay’a ait olan “Yalan”, sözleri Ömer Faruk Güney’e müziği Namık Nagdaliova’ya ait “Senden Başka”, Kayseri yöresine ait ve Emir Aldemir tarafından derlenen anonim eser “Süpürgesi Yoncadan” da diğer iddialı şarkılar arasında yer alıyor.
TV programları ve sahne performanlarıyla dinleyicileri büyülemeye devam eden Rubato, yeni şarkıların yanı sıra sevilen şarkıların yeniden yorumlarını sundukları ‘Üç’te, arabesk tadı yoğun bir müzik ziyafeti sunuyor.
Tüm düzenlemelerde Rubato imzası bulunan albümdeki konuk müzisyenler ise; Alp Türeci (davul), Cengiz Ercümer (perküsyon), Erdem Sökmen (klasik gitar), Erkan Kenç (elektrik gitar - Süpürgesi Yoncadan).
Koma, Marşandiz ve BK stüdyolarında Hasan Umut Önder, Buğra Kunter, Tamer Yılmaz tarafından kaydedilen albümün mixi Hasan Umut Önder, masteringi Çağlar Türkmen tarafından yapıldı.
Kartonet ve imaj fotoğraflarını Yiğit Eken’in çektiği, stylingini Filiz Ahıskalı’nın üstlendiği albümün kartonet tasarımı ise (70x100) Emre Erdem’e ait.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 11.01.2019)
Rubato’dan “Senden Başka”. “Vatanım Sensin” Setinde Dönem Klibi!
Rubato’nun son albümü ‘Üç’ün ikinci video klibi, albümün en beğenilen şarkılarından ‘Senden Başka’ya çekildi.
Ülkemizin usta müzisyenleri Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’den oluşan Rubato grubu; albümlerinin başarısını, yurt içi ve yurt dışında verdikleri yoğun konser programı arasında çekilen “Senden Başka” klibiyle taçlandırdı.
“VATANIM SENSİN” SETİNDE DÖNEM KLİBİ!..
Sözleri Ömer Faruk Güney’e, müziği Namık Nagdaliova’ya düzenlemesi ise Rubato’ya ait olan şarkının video klip yönetmenliğini Kemal Başbuğ üstlendi.
Yayınlandığı dönemde fenomen olan “Vatanım Sensin” dizisinin Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki setinde kaydedilen klip, 1970’li yıllara uzanarak dönemin ruhunu yansıtan dekoru ve görüntüleriyle de dikkat çekiyor.
Oyuncu Ümit Belen’in güçlü performansıyla duygu dolu sahnelerin yer aldığı klipte, grubun solisti Özer Arkun da ilk kez çello çalmadan kamera karşısına geçti.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 29.11.2019)
Fatih Ahıskalı’dan Yeni Tekli: “Yan Benimle”
Usta Müzisyen Fatih Ahıskalı’nın ikinci solo teklisi “Yan Benimle” CES Yapım etiketiyle dinleyiciyle buluşuyor.
Geçtiğimiz Şubat ayında ilk teklisi ‘Acı Mevsim’i dinleyicinin beğenisine sunan usta müzisyen Fatih Ahıskalı, beste ve aranjesi yine kendisine ait ikinci teklisi “Yan Benimle” ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.
‘Yan Benimle’nin sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşıyor. Daha önce Sıla tarafından “Mürekkep” albümünde seslendirilen “Yan Benimle”, yayımlandığı senenin radyolarda en çok dinlenen şarkısı olup yılın en iyi şarkısı ödülüne layık görülmüştür.
Kayıtları Koma Studio’da yapılan şarkının kayıt ve mix’i Hasan Umut Önder’e, mastering’i ise Çağlar Türkmen tarafından yapıldı.
Bestecisi Fatih Ahıskalı’nın yorumu ve aranjesi ile bambaşka bir lezzetle karşımıza çıkan “Yan Benimle” 4 Nisan’da tüm dijital müzik platformlarında.
(Kaynak: www.magazinci.com - 15.05.2020)
Ezginin Günlüğü’nün 2003 yılında yayınlanan “İlk Aşk” albümünün dikkat çeken, grubun kült şarkılarından “1980 /Sigaramın Dumanına Sarsam” bu kez Rubato yorumu ile “40 Yıllık Şarkılar” albümünde müzik severler ile buluştu.
Usta müzisyenler Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’den oluşan Rubato, Beykoz Kundura Fabrikası’nda kurulan özel platoda İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde çekilen, şarkının ruhuna uygun bir aşk hikayesini izlediğimiz video klipte performansı ile yer aldı.
“Rubato 4 / Miras” Albümü Türkülerin Rubato Yorumuyla Bugün Yayınlandı
Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden, dünyanın sayılı enstürmanistlerinden oluşan Rubato, 4. stüdyo albümleri ‘Rubato 4 / Miras’ı Bayhan Prodüksiyon yapımcılığında 12 Mart 2021 cuma günü tüm dijital mecralarda yayınladı.
Özer Arkun (çello/solo vokal), Göksun Çavdar (klarnet/bas klarnet/saksafon) ve Eralp Görgün (bas gitar) tarafından kurulan Rubato, grup kariyerlerinin 8. yılında 10 yöreden 11 türküyü kendi yorumlarıyla müzik severler ile buluşturuyor.
Doğu Anadolu’dan Balkanlar’a, Ege’den Azerbaycan’a uzanan geniş repertuardan seçilen 11 türkü, Rubato’nun müzikal çeşitliliği ile hazırlandı.
“Rubato 4 / Miras” albümünün ön hazırlık ve stüdyo aşamaları 8 ay sürdü. Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü de Rubato’nun üstlendiği albümde farklı yörelerin dokuları için misafir müzisyenler de yer aldı.
Her Türkünün Yöresinde Klipler...
Müzikal ve Kültürel Miraslarımız, Türkülerimiz Rubato Yorumuyla Gündeme Geliyor.
Grup ilk video klip Diyarbakır yöresinden “Hangi Bağın Bağbanısan, Gülüsen” türküsü için Kemal Başbuğ yönetmenliğinde Diyarbakır’da kamera karşısına geçti.
Şehrin sokaklarını gezen Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün, On Gözlü Köprü, Ulu Camii’de gerçekleşen çekimlerde yer alırken, erbaneciler ile Keçi Burcu’nda performans sergiledi. Drone görüntüleri ile de Diyarbakır’ın büyülü havası türkü ile birleştirildi.
Albümdeki tüm türküleri yörelerinde kliplendirmeyi planlayan Rubato, kültürel miraslarımızı müziğiyle birlikte görsele de taşıyacak.
Rubato’nun 4. albümü “Rubato 4 / Miras”, üç müzisyenin misyon haline getirdikleri ve müzikal miraslarımızı yorumlarıyla 2021’e taşıdıkları bir proje olarak arşivlerde yerini alıyor.
(Kaynak: www.magazinci.com / www.magazinkolik.com - 12.03.2021) (Kaynak: www.magazinci.com - 11.06.2020)
Rubato’dan Uzun Hava...
Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan Rubato, 4. stüdyo albümleri ‘Rubato 4 / Miras’ı Bayhan Prodüksiyon yapımcılığında geçtiğimiz ay tüm dijital mecralarda yayınladı.
Özer Arkun (çello/solo vokal), Göksun Çavdar (klarnet/bas klarnet/saksafon) ve Eralp Görgün (bas gitar) tarafından kurulan Rubato, grup kariyerlerinin 8. yılında 10 yöreden 11 türküyü kendi yorumlarıyla müzik severler ile buluşturdu.
Güneydoğu Anadolu’nun Uzun Havası Rubato yorumuyla “Miras” albümünde.
Rubato ve İsmail Altunsaray “Tükendi Nakti Ömrüm” İçin Bir Araya Geldi.
Rubato, “Rubato 4 / Miras” albümünden türküleri video kliplendirmeye devam ediyor. Güneydoğu Anadolu bölgemizden bir uzun hava klasiği olan ‘Tükendi Nakti Ömrüm’ü yorumlayan Rubato, türkünün video klibini yine bölgede çekti. Kemal Başbuğ yönetmenliğinde tam 1 günde tamamlanan video klip için grubun yalın performansı ve doğa görüntüleri kullanıldı.
Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’ün 8 ayda hazırladığı “Miras” albümlerine konuk müzisyenler de enstrümanları ile renk ve duygularını kattılar.
Albümün uzun havası ‘Tükendi Nakti Ömrüm’de de gruba, uluslararası başarılara imza atan bağlama sanatçımız İsmail Altunsaray performansı ile eşlik etti.
(Kaynak: www.magazinci.com - 13.04.2021)
Sezen Aksu’nun Şarkıları Şimdi Rubato’ya Emanet
Rubato’nun yeni projesi “Sezen Aksu Şarkıları” albümünün ilk teklisi “Tutuklu” Bayhan Müzik yapımcılığında yayınlandı.
Usta müzisyenler Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün tarafından kurulan, kendine has tarzları ve sahne performansları ile adından söz ettiren Rubato, kariyerlerinin 5. stüdyo albümü ‘Rubato / Sezen Aksu Şarkıları’nın habercisi, albümün ilk teklisi ‘Tutuklu’yu Bayhan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı. Rubato, ‘Tutuklu’yu çıkar çıkmaz ilk kez bu hafta sonu Adana konserinde canlı söyledi ve izleyicilerden büyük alkış aldı.
Yıllar Sonra Yolları Albümde Kesişti
Müzisyenlik kariyerlerinde, sahne ve albüm kayıtlarında uzun yıllar birlikte çalıştıkları Sezen Aksu’nun şarkıları bu kez Rubato yorumu ile bir albümde toplanıyor.
Ünlü sanatçı ilgiyle takip ettiği Rubato’ya şarkılarını emanet etti. Söz ve bestesini Sezen Aksu’nun yaptığı, Aksu’nun külliyatında kültleşmiş şarkılarından bir repertuar oluşturan grup, albüm kayıtlarını büyük bir titizlikle gerçekleştirdi.
Kışa girerken yayınlanacak albümde ‘Sezen Aksu Şarkıları’ndan “Tutuklu, Perişanım Şimdi, Hata, Sorma, Sultanım, Gidiyorum, Yazık, Tükeneceğiz, Ahdım Olsun” gibi hitler Rubato yorumuylailk kez müzik severler ile buluşacak.
Rubato İstanbul duraklarında kamera karşısına geçti
Rubato, ‘Tutuklu’nun video klibi için Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde kamera karşısına geçti. İstanbul sokaklarında, otobüs duraklarında çekilen video klipte 3 farklı çiftin ayrılık ve kavuşmaları ile şarkının duygusu ekrana yansıtılırken grubun stil danışmanlığını Rabia Yaman yaptı. Video klip boyunca grup İstanbul’un farklı otobüs duraklarında ve çiftlerin kavuştuğu otobüsün içinde performans sergiledi.
(Kaynak: www.magazinci.com - 31.08.2021)
Rubato’dan ‘Aman Aman’a Yeni Yorum!
Yeniden yorumladıkları her şarkıya farklı bir ruh katan Rubato, bu kez kült rock grubu Duman’ın ‘Aman Aman’ın Rubato’nun yaptığı yepyeni versiyon müzikseverlerle buluşturuyor.
Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün tarafından kurulan Rubato, konserleri ve projeleri ile kariyerine devam ediyor.
Yeniden yorumladıkları her şarkıya farklı bir ruh katan Rubato, bu kez kült rock grubu Duman’ın 2005 yılında yayınlanan “Seni Kendime Sakladım” albümlerinin hit şarkılarından ‘Aman Aman’ın Rubato’nun yaptığı yepyeni versiyon müzikseverlerle buluşturuyor.
‘Aman Aman’ın söz ve bestesi Ari Barokas’a, düzenlemesi ise gruba ait. Şarkının video klip yönetmenliğini Kemal Başbuğ üstlendi.
Başbuğ’un zaman algısını işlediği çekimlerde Rubato’nun performans görüntülerinin yanı sıra grup üyelerinin çocukluk yıllarından fotoğrafları uzun zaman sonra gördüklerindeki tepkilerinden oluşan bölümler video klibin sürprizlerinden.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 18.02.2022)
Rubato - “Sezen Aksu Şarkıları” Yayında!
Rubato, kariyerlerinin 5. stüdyo albümü ‘Sezen Aksu Şarkıları’nı Bayhan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.
Albümün çıktığı ilk günden bu yana çok güzel yorumlar alan Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’den kurulu grup, yaz boyunca turnelerine devam ederek şarkılarını binlerce müzik severle birlikte söyledi.
Rubato’nun “Sezen Aksu Şarkıları” albümünün tamamı klipleriyle YouTube’da.
Yorumladıkları 8 Şarkının 8’ine de Video Klip Çektiler.
Söz ve bestesini Sezen Aksu’nun yaptığı şarkılarından bir repertuar oluşturan Rubato, albümün tüm şarkılarını aynı anda kliplendirdi.
Rubato / “Sezen Aksu Şarkıları” albümünde yer alan 8 şarkıya da kurulan özel dekorla Kemal Başbuğ yönetmenliğinde çekilen video klipler her Cuma gecesi 00:00’da Rubato’nun Youtube kanalında yayına giriyor. Bugüne kadar “Gidemem”, “Tükeneceğiz”, “Yazık”, “Sorma”, “Sultanım” ve “Perişanım Şimdi” performanslarını yayınlayan grup, bu Cuma (16.09.2022) ‘Gidiyorum’u yayına verecek.
Rubato, turnesine devam ederken Bayhan Müzik organizasyonuyla 9 Ekim 2022 pazar akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu sahnesinde izleyenlere sürprizle dolu bir konser gecesi yaşatacak.
(Kaynak: www.magazinkolik.com - 13.09.2022)
Rubato’dan Yeni Albüm! “5”
Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden, sayılı enstrümanistlerinden oluşan Rubato’nun, 5. stüdyo albümü “Rubato / 5” Bayhan Müzik yapımcılığında tüm dijital mecralarda yayında.
Özer Arkun(çello/solo vokal), Göksun Çavdar(klarnet/bas klarnet/saksafon) ve Eralp Görgün(bas gitar) tarafından kurulan Rubato, grup kariyerlerinin 10. yılında 7 yeni, 3 tekrar yorumladıkları 10 şarkıdan oluşan albümleri ‘5’in kayıtlarını tamamladı.
Usta ve Genç Besteciler Rubato “5” Albümünde
Her albümlerinde müzikal çeşitlilikleri ile adından söz ettiren tecrübeli grup Rubato, yeni albümlerinde bu kez farklı bestecilerin şarkılarıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Tan Taşçı, Adnan Fırat, Soner Han, Osman Şahin, Özer Arkun, Bora Duran’ın imza attığı yepyeni şarkıları albüm repertuarına alan Rubato, Yıldız Tilbe’den “Ummadığım Anda”, İlyas Yalçıntaş’tan “İçimdeki Duman” ve efsane şarkı ‘Kadınım’ı ise tekrar yorumladı. ‘5’de yer alan tüm düzenlemelere imza atan Rubato, her şarkıya yine kendi dokunuşlarını yansıttı.
Ait oldukları müzik tarzının yaratıcılarından olan grup, “5” albümünde yer alan yeni bestelere ve özenle seçtikleri coverlara kattıkları yeni ruh ile farkını ortaya koyuyor. Rubato hem albümleriyle hem de konserlerinde performanslarıyla dinleyicilerinin duygularına, dertlerine, eğlencelerine yine ortak oluyor.
(Kaynak: www.magazinci.com / www.magazinkolik.com - 24.11.2023)
Rubato’dan Yeni Albüme İlk Klip!
Rubato’nun, 5. stüdyo albümü “Rubato / 5” Bayhan Müzik yapımcılığında yayımlandı. Merakla beklenen ve oldukça ilgi gören albümden ilk video klip ise “Yanılmışım” oldu.
Söz ve bestesi Soner Han’a ait olan şarkının Ahmetcan Tekin yönetmeliğinde Barcelona sokaklarında gerçekleştirilen çekimlerinde Rubato performansına sokak dansçıları eşlik etti.
3 gün şehirde kalan grup, hem çalıştı hem de Barcelona’yı keşfetme şansı yakaladı.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr - 11.12.2023)
Rubato’dan Yeni Klip!
Rubato’nun beşinci stüdyo albümü “Rubato / 5”, Bayhan Müzik yapımcılığında dijital mecralardaki yerini aldı.
Grup, albümün ikinci video klibini, sözü ve müziği Tan Taşçı’ya ait ‘Sen Tükendin, Ben Tükendim’e çekti.
Rubato, video klibi için İzzet Başlak yönetmenliğinde kamera karşısına geçti. Grup, gelen yoğun istek üzerine klipler çekmeye devam edecek.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr / www.magazinci.com - 27.03.2024)
Rubato’dan Yeni Klip!
Rubato, 5. stüdyo albümleri ‘Rubato / 5’in üçüncü video klibini ‘Hikaye’ye çekti.
Söz ve bestesi Osman Şahin’e düzenlemesi gruba ait olan “Hikaye”, yarım kalmış aşkların hikayesini anlatan sözleri ve usta müzisyenlerin dokunuşları ile hazırlanan düzenlemesi ile albümün öne çıkan şarkılarından.
Her albümlerinde müzikal çeşitlilikleri ile adından söz ettiren tecrübeli grup Rubato, ‘Hikaye’nin video klibi için Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde Burgazada’da kamera karşısına geçti. Grubun performansı ile ada hayatında bir adamın çaresizliğinin anlatıldığı video klip hayatın içinden anlatımı ile seyirciyi şarkının hikayesine ortak ediyor.
Ait oldukları müzik tarzının yaratıcılarından olan Rubato, 2025 bahar ve yaz aylarında yoğun bir turne için yola çıkarken, albümden video klipler ve yeni şarkılarıyla dinleyicilerinin duygularına, dertlerine, eğlencelerine ortak olmaya devam edecek.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr / www.magazinci.com - 27.03.2024)
Rubato’dan Burgazada’da Film Tadında Klip
Rubato, hayranlarından gelen yoğun istek üzerine “5” albümündeki sevilen parçası ‘Kaptırdım Gönlümü’yü kliplendirdi.
Kasım 2023’te Bayhan Müzik yapımcılığında çıkardıkları albümdeki sözü ve bestesi Soner Han’a ait şarkı için Burgazada’da kamera karşısına geçen grup üyeleri Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’ün kısa film tadındaki videoları YouTube’da müzikseverlerle buluştu.
Rubato, “5” albümünün en sevilen şarkılarından biri olan ‘Kaptırdım Gönlümü’yü kliplendirdi. Kasım 2023’te, “5” albümüyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Rubato, dinleyicilerinden gelen yoğun istek üzerine, albümün 4. video klibi olarak, sözü ve bestesi genç müzisyen Soner Han’a ait olan ‘Kaptırdım Gönlümü’yü yayımladı.
Ahmet Can Tekin’in yönetmenliğinde kamera karşısına geçen grup üyeleri Özer Arkun, Göksun Çavdar, Eralp Görgün’e genç oyuncular Kadriye Nur Çelebi ile Koray Ekinci eşlik etti. Burgazada’nın muhteşem doğası ve tarihi dokusunda çekilen, aşkına karşılık bulamayan bir gencin hikayesinin anlatıldığı, kısa film tadındaki video klip Rubato’nun YouTube kanalında yayında.
(Kaynak: www.milliyet.com.tr - 22.06.2025 / www.kralmuzik.com.tr - 23.06.2025)
Rubato’dan Yeni Şarkı “Beni Tanıma”
Rubato, uzun süredir merakla beklenen yeni şarkıları ‘Beni Tanıma’yı müzikseverlerle buluşturdu.
Söz ve bestesi Türk pop müziğinin usta ismi Şehrazat’a ait olan “Beni Tanıma”, melankolik sonbahar atmosferini Rubato’nun kendine has yorumuyla bir araya getiriyor.
Parça; grubun solisti Özer Arkun’un etkileyici vokali ve viyolonseliyle, Göksun Çavdar’ın klarnetiyle, Eralp Görgün’ün bas gitarıyla, gitar ve perküsyonun zarif uyumunun birleşmesiyle güçlü bir duygusal etki yaratıyor.
Rubato, “Beni Tanıma” ile dinleyicilerini içsel bir yolculuğa davet ederken, grubun müzikal derinliği ve enstrüman hakimiyeti bir kez daha ön plana çıkıyor.
Hem duygusu hem de aranjesiyle dikkat çeken parça, sonbaharın ruhunu notalara taşıyan özel bir Rubato çalışması olarak konumlanıyor.
(Kaynak: www.kralmuzik.com.tr - 21.11.2025)
Rubato Grup Üyeleri: Eralp Görgün (bas gitar)
Özer Arkun (viyolonsel, solo vokal)
Göksun Çavdar (klarnet, bas klarnet, saksafon, vokal)
Diskografi: 2008 Odd Tango / Kamil Erdem Quartet [=Kamil Erdem, Mark Alban Loty, Fatih Ahıskalı & Alan Purves] (Albüm, A.K.Müzik, 10.02.2008)
1. Yeni Köprü (The New Bridge)
2. Odd Tango
3. Mısri (The Egyptian)
Mark Alban Lotz
4. Ol’ Bosperus
Kamil Erdem
5. Lucky Storm
6. Çok trafik
Mark Alban Lotz
7. Intro/Sufi Walk
8. Sufi Walk
(Açıklama: Kamil Erdem Quartet, Erdem’in yanı sıra flütlerde ve bansuride Mark Alban Lotz, udda Fatih Ahıskalı ve vurmalılarda Alan ‘Gunga’ Purves)
2009 Akide / Fatih Ahıskalı (Solo Albüm, Seyhan Müzik / İrem Records 2009-48, Eylül 2009)
1- Fayton (Phaeton) - 06:36
2- Gancum Em Ari - 05:28
3- Temmuz (July) - 06:00
4- Kervan (Caravan) - 05:09
5- Taksim (Taxim) - 01:39
6- Anadolu (Anatolia) - 04:50
7- Soytarı (Joker) - 06:04
8- Gölgeler (The Shadows) - 04:55
9- Çengi (Chengi) - 06:26
10-Arap Kaprisi (Capricho-Arabe)
(Composed By – Francisco Tárrega) - 05:41
Bir - One / Rubato (Albüm, Dokuz Sekiz Müzik, 08.11.2013)
1. Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm
(Söz: Karacaoğlan, Beste: Anonim) 2. Aşk (Enstrümantal)
(Beste: Özer Arkun) 3. Hay
(Söz & Müzik: Fatih Ahıskalı) 4. Maphushanelere Attım Postu
(Söz: Muharrem Ertaş, Müzik: Anonim) 5. Haziran (Enstrümantal)
(Beste: Eralp Görgün) 6.
Temmuz (Enstrümantal)(Beste: Fatih Ahıskalı) 7. Feraye
(Söz & Müzik : Anonim) 8.
Uzaklara (Enstrümantal)(Beste: Özer Arkun) 9. Bağlamam Perde Perde
(Söz: Ömer Akpınar, Beste : Anonim) 10. Yalnız Doğum Günü (Enstrümantal)
(Beste: Göksun Çavdar)
2015 Şimdi / Eşref Vakti (Pop Alaturka Albüm, Seyhan Müzik, 14.07.2015)
1-
İlk Göz Ağrım 2- Gel Beri
3- Beter
4- Komşu Kızı
5- Denizin Tuzu
6- Sen Mutlu Ol
7- Kalmadı Param
8- Sadece Sen Diye
9- Tekirdağ’ın Üzümü
10-Beter (Enstrümantal)
2016 İki (Albüm, Sony Müzik, Dijital 01.04.2016, CD 14.04.2016)
1. Önsöz
2. Unuturum Diye Yorma Kendini
3.
Yağmurlar 4.
Yıkılmışım Ben 5. Başka Şarkı (Feat: Sıla)
6. Efkarlıyım
7. Kaç Kadeh Kırıldı (Unutamadım)
8. Beter
9. Senden Vazgeçmem
10.Yoldan Çıktım 11.Sonsöz
2019 Üç (Albüm, Sony Müzik, 10.01.2019)
1.
Alma Ahımı 2. Hiç
3. Yalan
4. Ben Ağlarsam
5. Şıngırdak Yarim
6. Üşüdüm
7.
Senden Başka 8. El Gibi (Ft. Fatma Turgut)
9. Süpürgesi Yoncadan
İki Keklik / Murat Yeter & Rubato (Single, Sony Music Türkiye, 15.05.2026)
1-
Murat Yeter & Rubato - İki Keklik
- 03:55 (Söz ve Müzik: Ümit Sayın, Düz.: Rubato, Prod.: Ahmet Çelenk)