Onu Nardis’in Genç Caz Vokal yarýþmasýnda aldýðý dereceden, 2010 Dünya Kupasý için Akon’ýn hazýrladýðý bir þarkýda yer almasýndan ya da yakýn zamanda New York merkezli Deli Magazine aracýlýðýyla ayýn en iyi sanatçýsý seçilmesinden tanýyoruz. Þimdilerde ise bir süredir üzerinde çalýþtýðý solo projesiyle karþýmýzda Sýrma. “Instincts” adlý 4 þarkýdan oluþan EP Bahar aylarýnýn sonunda yayýmlandý ve Munyar 18 Eylül’de EP lansman konseri için Garajistanbul sahnesinde olacak.
Bir Ýstanbul öðle sonunda, bir New York sabahýna baðlanarak Sýrma’yla konuþtum.
"Beni Neyin Beklediðini Biliyordum"
Robert Koleji’nden mezun oluyor ve müzik eðitimi almak için Boston’daki Berklee College of Music’e gidiyor Munyar. Þu an New York’ta yaþayan müzisyen için Berklee’nin ayrý bir önemi var ve bunu özellikle vurguluyor. “Þimdilerde Berklee’nin yeterli olmadýðýna dair konuþmalar duyuyorum, ancak bence durum hiç de öyle deðil. Konservatuar eðitiminin yanýnda bir üniversite süreci de sunuyor Berklee. Sanat Tarihi’nden Psikoloji’ye kadar aldýðým derslerle yeni bir bakýþ açýsý edindim orada.” Berklee’ye katýlmadan hemen önce verdiði bir mülakatta “Ýlerde eklektik bir müzik yapmak istiyorum. Boston’daki yýllarým bu konuda bana yeni pencereler açacaktýr.” dediðini hatýrlatýp geride kalan sürecin bu sözlerini ne yönde yanýtladýðýný sorunca “Evet” diyor, “Müzik kariyerim için önemli bilgiler edindim Berklee’de. Oraya gitmeden önce Yaz programýna katýlmýþ ve az çok izlenim sahibi olmuþtum zaten. Yani beni neyin beklediðini biliyordum. Hayal kýrýklýðýna uðramadým hiç.”
O dönemde, bir yandan okul hayatý devam ederken kurulan Helicopria adlý toplulukla Birleþik Devletler'deki muhtelif sahnelerde yer alýyor Munyar. Ekip Türkiye’ye de uðruyor ve ele aldýðý tekrar yorumlarla dikkat çekmeyi baþarýyor. Helicopria’dan konu açýlýnca ses tonu gülüyor Sýrma’nýn. “Birlikte yol aldýðým arkadaþlarým hepsi. Ben solo kariyerime odaklanýnca ayrý düþtük, ancak onlar da bir ara dönemdeler þu an. Eðer bir albüm yayýmlamayý düþünürlerse, ben de yer alýrým elbette.” (Kaynak: blog.milliyet.com.tr
(Bekir Özgür Aybar) - 08.09.2014)
Sýrma Munyar Albümüm Ýlk Konseri Ýstanbul’da!
Baþarýlý gazeteci Vahap Munyar'ýn kýzý Sýrma, yeni mini albümü "Instincts"'in lansman konseri için 18 Eylül akþamý garajistanbul'da!
Sýrma, Amerika'daki müzik kariyerine, 2007 senesinde Berklee College of Music tarafýndan düzenlenen Arif Mardin Bursu'nun ilk kazananý olarak baþladý.
Burs sayesinde Berklee'de katýldýðý yaz programýnýn ardýndan üniversite eðitimi için Berklee'ye baþvuran Sýrma, burslu kabul edildi ve 2009 yýlýnda 4 yýllýk eðitimine baþladý.
Ayný sene Pepsi tarafýndan, Akon ve Keri Hilson'ýn resmi Dünya Kupasý þarkýsý 'Oh Africa' için hazýrlanan 16 kiþilik koroda Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildi, ve þarkýnýn kayýtlarý ve klip çekimi için Los Angeles'a gönderildi. Sýrma'nýn da seslendirdiði ve yer aldýðý þarký ve klip, 2010 senesinde, 52'nci Grammy Ödülleri'nde ilk kez yayýnlandý.
Sýrma, Berklee'deki eðitimini tamamladýktan sonra New York'a taþýndý ve geçtiðimiz Haziran ayýnda, Amerika'nýn önemli müzik dergilerinden The Deli Magazine tarafýndan, "Ayýn New York City Sanatçýsý" seçildi.
Sýrma'nýn New York'ta kaydettiði 'Instincts' adlý projesi, özünde bir Ýngilizce elektronik ve alternatif pop projesi olsa da, yer yer Türk esintileri de içeriyor.
Sýrma, albümünde yaylý tanbur, kanun, ney, baðlama ve ud gibi Türk enstrümanlarýný bol bol kullanmasýný þöyle açýklýyor: 'Türk ve Amerikan kültürleriye harmanlanan özgeçmiþimin dýþavurumu yarattýðým müzik aslýnda. Ýçimden nasýl geliyorsa öyle besteliyorum ve düzenliyorum müziðimi.' (Kaynak: www.magazinkolik.com / www.yurtgundemi.com - 18.09.2014)
Diskografi:
2014
Drop Our Hearts, Pt. 2 (feat. Sirma) (Single, Drew Of The Drew, 22.04.2014)