Hilmi Etikan, Işıl Özgentürk, Prof. Dr. Lale Kabadayı, Nihat Durak, Tahsin İşbilen, Cumhur Bakışkan, Vecdi Sayar’dan oluşan Seçici Kurul, başvuran 67 projeyi değerlendirerek aralarından 10’unu belirledi.
Kazanan proje sahipleri İzmir, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Sakarya ve Konya illerinden geliyor.
Proje yarışmasında seçilen projeler ve yönetmenleri şunlar:
Bosna, Gece ve Müzik /Şenol Çöm
Elbet Bir Gün / Enes Yıldız
Mardin Diller ve Dinler / Elif Yiğit
Musiversalism / Orçun Buldaç
Nokta / Hakan Gül
Notalar Susmaz / E. Kemal Mert
Playback / Onur O. Akşit
Radyodaki Şarkı / Aslı Coşar
Sessiz Senler / Nisa Nemutlubakış
Sevgili Marsias / Simge Günsan
Yarışmayı kazanan proje sahipleri 11-15 Haziran tarihleri arasında İzmir Sanat’ta düzenlenecek Proje Geliştirme Atölyesi’ne katılacaklar.
Atölye katılımcılarına 5.000’er TL verilecek. Proje sahipleri, yarışmanın seçici kurul üyeleri danışmanlığında gerçekleşecek atölyenin ardından filmlerini çekecekler.
Filmler tamamlanıp, önümüzdeki yılın festivalinde gösterildiğinde filmlerin yönetmenlerine ikinci bir 5.000 TL verilecek.
Ulusal Yarışma Jüri Başkanlığını Erden Kıral Yapacak
Bu yıl ikincisi düzenlenecek Festivalin Ulusal Yarıs¸ma Film Jüri Bas¸kanlıgˆını Erden Kıral yapacak.
Jüri’de ayrıca, Biket I·lhan, Ebru S¸eremetli, Güldiyar Tanrıdagˆlı, I·zzet Öz, Selen Uçer ve Selva Erdener yer alacak.
En I·yi Film / Jüri Özel Ödülü / En I·yi Kadın Oyuncu / En I·yi Erkek Oyuncu / En I·yi Özgün Müzik / En I·yi S¸arkı / En I·yi Ses Tasarımı dallarında ‘Kristal Flamingo’ ödüllerini belirleyecek.
Festivalin Büyük Ödülü 100.000 TL yapımcı ile yönetmen arasında paylas¸tırılacak. Digˆer dallarda ödül kazananlara da 10.000’er TL ödül verilecek.
10 Film Arasında Zorlu Yarıs¸ma
10 filmin yarıs¸acagˆı Ulusal Yarıs¸ma film kategorisinde; Uluç Bayraktar’ın 9.75, Emre Erdogˆdu’nun Beni Sevenler Listesi, Ziya Demirel’in Ela ile Hilmi ve Ali, Erdem Tepegöz’ün Gölgeler I·çinde, Tayfun Pirselimogˆlu’nun Kerr, Ferit Karol’un Kumbara Çagˆıl Bocut’un Sardunya, Tufan Tas¸tan’nın Sen Ben Lenin, Mehmet Ali Konar’ın Zin ve Ali’nin Hikayesi, Nazlı Elif Durlu’nun Zuhal filmi yarıs¸acak.
Tunç Soyer: “Sinemaseverlerle filmleri bulus¸turmanın heyecanı içindeyiz”
Festivalin Düzenleme Kurul Bas¸kanlıgˆı’nı da yürüten I·zmir Büyüks¸ehir Belediye Bas¸kanı Tunç Soyer;
“I·zmir Uluslararası Film ve Müzik Festivalinde çok degˆerli jüri üyeleriyle birlikte olacagˆız. Ayrıca birbirinden önemli filmleri ve yönetmenleri agˆırlıyor olmanın, böylesine güzel filmleri sinemaseverlerle bulus¸turmanın sevinci içindeyiz.
Eminim I·zmirliler bütün film gösterimlerini takip edecek, sinema ve film dolu 10 gün geçirecekler. Ben de, bir sanatsever olarak, büyük bir heyecanla festivalin bas¸lamasını sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.
Vecdi Sayar: “Dopdolu bir festival bizi bekliyor”
Festivalin yönetmenligˆini yapan Vecdi Sayar;
“Dopdolu bir içerikle sinemaseverlerin kars¸ısına çıkacagˆız. Birçok ülkeden 100’ün üzerinde film gösterecegˆiz. Sinema ve müzik temalarını birlikte is¸leyen çok kıymetli yapımlara yer verecegˆiz.
I·zmir’in birçok yerinde film gösterimleri yapacak ve festivali I·zmirli sanatseverlerin begˆenisine sunacagˆız. I·nanıyorum ki bütün filmler dolu salonlarda gösterim yapacak. Bütün I·zmirlileri festivale bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: www.magazinkolik.com - 07.06.2022