Türk müziğinin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Bölümü’nü hem lise hem üniversite düzeyinde başarıyla tamamlayan Ayberk Gezer, yıllara yayılan sahne ve prodüksiyon tecrübesini ilk single çalışmasıyla müzikseverlerle buluşturdu.
Söz ve müziği Ayberk Gezer imzası taşıyan “Bil Ki Değişmez”, bahar mevsiminin tazeliğini ve içimizde uyanan o tanıdık heyecanı taşıyan bir ruhla dinleyiciyle buluşuyor. Şarkı; aşkın kıpırtısını, kalpte hafifçe gevşeyen o “gönül yaylarını” ve mevsimle birlikte gelen duygusal hareketliliği zarif ve akıcı bir anlatımla yansıtıyor.
Düzenlemesi Yılmaz Şallıel, mix & mastering çalışması Gökhan Erken tarafından gerçekleştirilen şarkının vokal kayıtları Enes Kuş tarafından yapıldı. Projenin video klibi ise Yusuf Bilal Bay yönetmenliğinde hayata geçirildi. Görsel dünya ile müzikal atmosferin uyumu, şarkının enerjisini güçlü bir şekilde destekliyor.
Ayberk Gezer, akademik müzik yolculuğunu; konser sahneleri, televizyon projeleri, dizi ve film müzikleriyle pekiştirirken, bu birikimini şimdi kendi imzasını taşıyan dinamik bir projeyle ortaya koyuyor. Sanatçı müziğini “90’lar ruhunun modern sound’larla yeniden hayat bulması” olarak tanımlıyor.
“Bil Ki Değişmez”, duygulara doğrudan temas eden yapısıyla öne çıkarken; sıcak melodik yapısı ve akılda kalıcı kurgusuyla dinleyicide güçlü bir bağ kuruyor. Samimi anlatımı ve yalın ama etkili müzikal dili, şarkıyı sezonun dikkat çeken işlerinden biri haline getiriyor.
Müzik eğitimine Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde (BASAD), Türk tiyatrosunun usta isimleri Üstün Asutay ve Tarık Akan’ın öncülüğünde burslu olarak başlayan sanatçı, kurumun ilk bursiyerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Ardından kazandığı İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile eğitimini ileri bir seviyeye taşıdı.
Piyano ve kanun başta olmak üzere birçok enstrümanda yetkin olan Ayberk Gezer, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarına sahnede eşlik ederek önemli bir performans deneyimi kazandı. Aynı zamanda kurucusu olduğu bale, dans ve enstrüman atölyeleriyle sanat üretimini ve eğitimini sürdürülebilir kılmaya devam ediyor.
Baharın enerjisini, aşkın ilk kıpırtılarını ve içsel heyecanı modern bir sound ile buluşturan “Bil Ki Değişmez”, Ayberk Gezer’in müzikal kimliğini güçlü ve samimi bir şekilde ortaya koyuyor.
Ayberk Gezer’in ilk single çalışması “Bil Ki Değişmez” tüm dijital müzik platformlarında, video klibi ise Ayberk Gezer YouTube kanalında yayında!
İşte klip:
Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali, üçüncü gün etkinliklerinin ardından dünyaca ünlü Balkan müziği sanatçısı Goran Bregoviç konseriyle final yaptı. ‘Alanya’nın Festival Kervanı’ temasıyla düzenlenen festivalin son gününde stant ve sergi alanları yoğun ilgi görürken, akşam saatlerinde konser alanında büyük coşku yaşandı.
(DEVAMI...)
Hazal Yaşaroğlu - Ercan Atalay iş birliğiyle hazırlanan “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor” adlı milli takım marşı, futbolseverlerin beğenisine sunuldu.
(DEVAMI...)
Söz ve müziği kendisine ait olan “Favela” adlı yeni şarkısını müzikseverlerle buluşturan Ece Mumay, çalışmasını kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlara adadı.
(DEVAMI...)1
Not: Video Klip Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Ferhat Göçer, 18 yıllık birlikteliğin ardından Ömür Gedik’e dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ünlü şarkıcı, Gedik’in hayvan sevgisinin ilişkilerinde zaman zaman krize dönüştüğünü söyledi.
(DEVAMI...)
Yoğun konser temposu nedeniyle rahatsızlanan Murat Dalkılıç, kolunda serumla konserini ertelediğini duyurdu. Sanatçının sağlık durumu hayranlarını endişelendirdi.
(DEVAMI...)
Müzik dünyasında üretkenliği, güçlü kalemi ve kendine özgü yorumu ile dikkat çeken Ergül Ulu, “Mukadder” adlı şarkısının yeni versiyonunu ile dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yaz sezonuna iddialı bir giriş yapmayı hedefleyen sanatçı, bu kez yalnızca sesiyle değil; aynı zamanda söz yazarı ve besteci kimliğiyle de müzikal çizgisini daha güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.
(DEVAMI...)1
Not: Audio Video Haberin Detayında! İzlemek için DEVAMI...’na TIKLAYINIZ!
Hepsi grubunun bir üyesi olarak tanınan Eren Bakıcı, uzun yıllardır ekrandan uzak bir hayat sürdürüyor. İkinci kez anne olduğu ortaya çıkan şarkıcı, yıllar geçse de hiç değişmeyen görüntüsüyle şaşırtıyor.
(DEVAMI...)
3M Production imzası taşıyan etkinlik, bölgedeki kültürel hareketliliği zirveye taşıdı. Karadeniz Ereğli, geçtiğimiz akşam enerjisi yüksek bir konsere ev sahipliği yaptı.
(DEVAMI...)
Alanya’da düzenlenen 24. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde Melek Mosso konseri, karikatür yarışması ödülleri ve sergilerle renkli anlar yaşandı.
(DEVAMI...)
Türk müziğinin köklü geleneklerini akademik bir vizyonla harmanlayan çok yönlü sanatçı Dr. Öğr. Üyesi Seda Düzyol’u ağırlıyor. İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ana Sanat Dalı Başkan Yardımcısı olan değerli akademisyen, müzisyen, ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci kimliğiyle öne çıkan Düzyol; bu özel bölümde müziğin en yalın ve büyüleyici halini doğaçlamanın özgür dünyasıyla bir araya getiriyor.
(DEVAMI...)
Geçtiğimiz yaz Mustafa Sandal ve Lvbel C5 arasında bir tartışma yaşanmıştı. Sosyal medyada büyük ses getiren olay çok konuşulmuştu. Lvbel C5, daha önce “Onun devri bitti” diyerek eleştirdiği Sandal’ın ‘Saygı1’ gecesinde sahneye çıkmak istedi.
(DEVAMI...)
Müzik dünyasında geri sayım başladı. Kanye West’in İstanbul’da vereceği ve 120 bin kişiye ulaşması hedeflenen konser, sadece bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda dünya rekorlarını altüst etmeye aday bir prodüksiyon olarak öne çıkıyor.
(DEVAMI...)
Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Eskişehir Kültür Yolu Festivali’nin yedinci gününde sahne alan Bengü, sevilen şarkılarıyla festival izleyicilerine müzik dolu bir gece yaşattı.
(DEVAMI...)
Yeni şarkısı ‘Aşkın Marşı’ ile çiftlerin favori şarkıcısı hâline gelen Maral, “Biz dünyada değişmeyen bir gerçeği yani aşkın marşını yaptık. Özellikle Z kuşağı bağrına basmış. Hayranlarıma bayram hediyesi oldu. Bende bir hikâyesi yok ama özlem duyan, aşık olan herkesi anlatıyor” sözleriyle mutluluğunu paylaştı.
(DEVAMI...)